Tunç Soyer, İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya’nın görevine son mu veriyor?

  • 26 Mayıs 2022 18:08

Tunç Soyer, İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya’nın görevine son mu veriyor?Tunç Soyer, İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya’nın görevine son mu veriyor?

Malum İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin skandallarla en çok konuşulan kurumu oldu İzbeton.

Şöyle bir tarama yaptım geçmişe yönelik Aziz Kocaoğlu döneminde bu tarz hiçbir skandal ile gündeme gelmemiş ilgili kurum ve müdürleri.

Tunç Soyer Başkan seçildikten sonra Karabağlar Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Heval Savaş Kaya bir şekilde İzbeton Genel Müdürü olarak atanmıştı.

Hatta bu atamanın ardında Avukat lobisi olduğu sıkça konuşuldu CHP içerisinde…

Konuyu bir kademe daha ileri götürenlerde oldu parti içerisinde. İddia şu idi, “Tunç Soyer’in İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olmasına destek olmak için HDP’in şartlarından birinin de İzbeton’a atanacak genel müdürün isminde mutabakat sağlanan kişi olması idi…”

Tabi bu konuda çok fazla iddia var. Kimisi uydurma, kimisi komple teorisi, kimisi kendilerinin kamuoyunda yaratmak istedikleri algı olarak değerlendiriyorum.

İzbeton doğal olarak ta Genel Müdürü hakkında Ak Partinin dile getirdiği, ortaya attığı iddialar sonrası çok fazla tartışılır oldu. Kamuoyunun merakı, bu kurumun başında bulunan genel müdür hakkında, Tunç Soyer’in nasıl hareket edeceği idi.

Aldığım sağlam kulis bilgilerine göre çok kısa süre içerisinde Heval Savaş Kaya’nın görevine son verileceği.

Bu kararı alınmasında bu güne kadar iddia edilen olaylar sonrası, yine CHP içerinde dolaşan yeni bir iddianın yol açtığı. İddia odur ki ; “İzbeton’a geçtiğimiz zaman diliminde oldukça yüksek sayıda personelin işe alındığı, bu personellerinde ikametgah ve memleketlerinin yoğunluğunun güneydoğu olduğu iddiası.” Yani başta iddia edilen konunun devamı gibi görünen ve o iddiayı doğrular nitelikte bir personel alımı iddiası.

Doğru mudur bilmem ama gelen iddialar bunlar. Bu olaylardan sonra Tunç Soyer’in Heval Savaş Kaya’ya artık kendisi ile çalışmak istemediğini ilettiğini, Kaya’nın da kendisinin itibar kaybetmemesi için biraz zaman istediği, görevine son verilmesi yerine kendi isteği ile, seçimleri bahane ederek bir adaylık için görevini bırakmak istediği yönünde.

Şimdilik bu teklif kabul gördü mü,  görmedi mi bilmiyoruz. Ama CHP içerisinde bu konuya kesin gözü ile bakanda var, Avukat lobisinin Tunç Soyer’in fikrini değiştirmek için yoğun baskı yapacağını iddia edende var. Biz her zaman olduğu gibi tarihe bir not düşelim istedik. Eğer kısa zaman içinde bu yazdıklarımız doğru çıkar ise “demiştik” manşeti ile aktarırız. Eğer iddialar doğru çıkmaz 5 yılı Heval Savaş Kaya İZBETON Genel Müdürü olarak tamamlarsa “Özür dileriz” Manşeti ile hakkını teslim ederiz…

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM
  1. İrfan dedi ki:

    Dört aydır kdem paramız yatmadı ayıp bir şey bunları yazıklar olsun parmakla gösterilen izbeton ne halde

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.