İZMİR’İN KAYIP İL BAŞKANI

  • 7 Mart 2024 15:01

İZMİR'İN KAYIP İL BAŞKANIİZMİR’İN KAYIP İL BAŞKANI

Seçimlere 24 gün kaldı.

CHP İzmir İl Başkanı Aslanoğlu, yeni dünyaya gelen evladının  ABD vatandaşı olması için seçim arifesinde mecburen Amerika ile İzmir arasında mekik dokuyor…

Yıllarca ABD karşı mücadele vermiş CHP’in il başkanının bu durumu oldukça garip değil mi? Neyse bu konu bizim konumuz değil.

 

Asıl konumuz CHP İzmir İl Teşkilatı ve Cemil Tugay arasında esen soğuk rüzgarlar…

 

Bu o kadar belirgin ki saklamaya, gizlemeye şansları yok.

İzmir İl Başkanı ve örgütü CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın seçimi kaybetmesi için el birliği ile çalışmama kararı almışlar.

Tunç Soyer ‘in görüşlerinin yanında olan İl başkanlığı Cemil Tugay ve ekibini yok sayarak sanki bir seçim yokmuş gibi davranıyorlar. Hiçbir programına sağlıklı destek vermedikleri gibi, ayrıca saha çalışmaları da yapmıyorlar. Mecbur olmadıkları hiçbir toplantıya katılmayıp adeta kayıplara karışıyorlar.

İzmir halen bir seçim havasına giremedi. Bir enerji oluşmadı.

Projeler sıradan ama vaatler evlilik teklifi gibi şaşalı. Ama sonuç maalesef yok denecek kadar az etkili.

 

Sadece Büyükşehir için değil bu söylediklerim. Birçok ilçede ilçe başkan adayları aynı sorunu yaşıyor. Örgüt ile başkan adayları arasında kocaman bir duvar var sanki. Aşılamıyor ve günler ilerledikçe duvar yükseliyor.

 

Bu sıradanlaşma sonucu, İzmir sokakları değişik sesler vermeye başladı bile.

Eskiden AK Parti karşıtlığı üzerine devşirilen oylar yavaş yavaş erimeye başladı yorumları gelmeye başladı.

Birçok İzmirli bu sefer inatçı olmayacağım, sandığa gidince Hamza Dağ’a oy atacağım diyenlerin sayısı oldukça artmış vaziyette. Bu artış Ak Partinin kazanmasına yeter mi? Bekleyip göreceğiz.

 

Pazar günü İzmir mitingi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geliyor olması, İzmir’de oluşan bu olumlu havayı tersine mi dönüştürecek yoksa bu rüzgara takviye mi olacak?

İzmir’de Cemil Tugay tek başına bir kampanya yürütüyor. Kayıp il başkanına, Destek yerine köstek olan Tunç Soyer’e rağmen hız kesmeden yoluna devam etmek için büyük enerji sarf ediyor.

 

Son günlerde fotoğraf karelerinde boy gösteren Aziz Kocaoğlu şaşırtıyor herkesi. Seçim süreci başladığı günden, bu güne kadar kendisinden başka kimsenin bu kenti yönetemeyeceğini, İzmir’in toparlanması için ya kendisinin yada Alaattin Yüksel’in aday gösterilmesinin şart olduğunu  her ortamda dile getiren Aziz Kocaoğlu’nun bu hamlesini örgüt içinde “başkanlığa ortak olmak istiyor” yorumlarına neden oluyor.

Cemil Tugay’ın seçim yarışı sadece rakip partilerle değil, aynı zamanda CHP İzmir örgütü içinde bulunan rakipleri, Dost görünen menfaat grupları, Talepleri bitmeyen STK ve Dernek yöneticileri vs vs vs…

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.