Bu yeşile düşmanlık neden Sayın Batur?

  • 10 Ağustos 2023 10:50

Yaklaşan yerel seçimler öncesi adaylıklarla ilgili bir çok eleştiri ve söylentiler siyasi parti koridorlarında konuşuluyor ancak en yüksek sesle konuşulan ise 4. Dönem Narlıdere Belediye Başkanlığı ve 1. Dönem de Konak Belediye Başkanlığı yapan Abdül Batur ile ilgili konuşulanlar oluyor. Konuyu özetleyecek olursak Başkan Batur’a artık emekli ol deniliyor.

Bir kaç haftadır şu iki düşünce arasında gidip geliyorum. Yükselen sesler haklı mı? Artık emekli mi olmalı? Yoksa deneyim önemlidir. Oturduğu koltuğun hakkını verir İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için kolları sıvamayı en çok hak eden midir? diye….
Ama bana sorarsanız boşuna gidip gelmişim.  Geçtiğimiz gün Kordon’da yaşanan gürültü ve taşkınlık sorunu için bir çözüm önerisinde bulundu Sayın Başkan akıllara zarar bir açıklama şimdi kelimesi kelimesine o açıklamayı sizlerle paylaşmak istiyorum.

“Daha önce Narlıdere Sahil Evleri’nde de Kordon’da yaşanan sorunlardan çalı tipi bitki düzenlemesiyle kurtulduklarını vurgulayarak “İzmir, özgürlüklerin, demokrasinin daha fazla uygulandığı bir şehir… Kordon’u gençlerin kullanması çok normal… Gençlerin kapalı mekânlara tıkacağımıza kentin en güzel yerlerinden birinden yararlanmalarını sağlamalıyız. Ancak bir disiplin olmalı; orada oturanlara zarar vermemeleri lazım. Müzik gürültüsü ile ilgili de sıkıntılar yaşanıyor. Belki orada öbek öbek bazı yerlerde çalı tipi peyzaj düzenlemesi çözüm olur. Narlıdere Sahil Evleri’nde de aynı sorunu yaşamıştık. Daha sonra çalı tipi örtü yapıp bu sıkıntıdan kurtulduk. Gençlerin Kordon’da daha rahat oturması için yer ayrıldıktan sonra diğer alanlara sınır şeklinde çalı tipi peyzaj düzenlemesi yapılabilir”

Bu açıklamadan sonra özgürlük bunun neresinde? Sorusu bir tek benim aklıma gelmiyordur diye düşünüyorum.
Bunun sahilde oturan gençlerin başına ahlak polisi dikmekten ne farkı var?
Peki müzik sorunu sahilde telefonunun hoparlöründen müzik açan yada enstrüman ile şarkı çalıp söyleyenlerden mi kaynaklanıyor? Yoksa boylu boyunca kordonda kaldırımları bile işgal eden işletmelerden yükselen yüksek müzik sesinden mi?
Bunu 7 yaşında bir çocuğa bile sorsak ses sorunun işletmelerden kaynaklandığı söyler bize, akıllarla dalga geçmenin bir anlamı yok sanki…
***
Hatırlar mısınız bilmiyorum ama Sayın Başkan Narlıdere Belediye Başkanlığı görevini yürütürken de bir peyzaj sorunu yaşamıştı. Hatırlamayanlar için ufak bir hatırlatma yapmak istiyorum. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açılışını yapacağı, Yaşar Kemal Kültür Sanat Vadisi Rekreasyon Alanı’ndaki yamaçları yeşillendirmek için vakti kalmayınca yine akıllara zarar bir çözüm bulmuş koskoca vadiyi yeşil boya ile boyamışlardı. Sonrasında Hydroseedıng uygulaması açıklaması gelmişti başkandan ama haberi ilk yapan ve yerinde uzmanlarla inceleyen bir gazeteci olarak gönlüm çok rahat bir şekilde söyleyebilirim ki o alana asla Hydroseedıng uygulaması yapılmadı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Ödemiş’in simge meydanları örnek işbirliğiyle yenileniyor

Haberi okumak için linki tıklayabilirsiniz

https://gazeteege.com.tr/genel-baskanin-gozunu-boyamak-icin-topragi-boyadilar/

***
Tüm bunların sonunda size bir sorum var Sayın Başkan sizin bu yeşil alanlarla alıp veremediğiniz nedir?

YAZARIN SON YAZILARI
Gizem Çetinkol’un kaleminden… - 29 Mayıs 2023 14:42
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.