Kazananlar, Kaybedenler

  • 17 Mayıs 2023 09:02

Seçimler ikinci tura kaldı. Kaldı kalmasına ama kampanya da çıta o kadar yüksekti ki seçimin ilk turda alınacağına inanan seçmen, seçimin ikinci tura kalmasından dolayı ciddi bir motivasyon kaybına uğradı.

Başta Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere milletvekilleri ve belediye başkanlarına çok büyük bir yük bindi. Yeniden aynı motivasyonu sağlamak için.

Birkaç gün içinde yeni bir kampanya ile heyecanın başlayacağına inanıyorum. Bu heyecanını alıp yükseltmek ve köpürtmek yerel yöneticilere düşüyor. Yerel yöneticilerin karnesi gibi ilk sömestir notları hanelerine yazıldı. Şimdi ikinci dönem başladı ve 28 Mayıs günü mezuniyetleri olacak. Bakalım kim kaç puanla mezun olacak. Birinci dönem oyları düşecek mi? Yoksa artacak mı?

Yani bu ne ankete benzer, ne sosyal medyada ki takipçi sayısına, beğeni oranına. Konu gayet net karne sonucu belli. Ya geçecek sınıfı ya da kalacaklar. O yüzden tüm güçleri ile saldırmak zorundalar.

Aday gösterilmediği için küsen milletvekilleri, yalandan 2 kare fotoğraf veren ilçe başkanları, sahaya çıkmayan belediye başkanları için otobandan önceki son çıkış…

Tunç Soyer, her yerde olmaya çalıştı… Elinden geleni yaptı ve hanesine şimdilik artıyı yazdırdı.

Abdül Batur arada bir kaç etkinlik ve fotoğraf ile dönemi kurtardı ama ikinci turda kurtarmaz sahaya sağlam inmesi lazım 🙂

Bayraklı çok çalıştı ama sandığa pek yansımamış gibi ilk tur için geçer notu almış gibi olsa da ikinci tur için daha çok enerji harcaması gerekli.

Karşıyaka’da zaten selam versen zaten buna yakın sonuç çıkardı. Başkanında katkısı ile biraz artmış olabilir.

Buca Erhan Kılıç iyi çalışanlar arasında yerini aldı ama üstüne koyamaz ise notu düşer.

Çiğli Utku Gümrükçü, bölge olarak bileşenlerinden dolayı çok handikapı vardı durumu toparlayıp hanesine artı yazılanlardan. İkinci tur üstüne koyması gerek.

2 ci bölgede Tip rüzgarı var, Tip yelkenleri Çiğliden dolduracak tezi ve Tip efsanesi bu bölgede sonuçlara bakınca çöktü. En çok oyu Karşıyaka’dan aldı.

Karabağlar en azından bir kaç fotoğraf verip sahadayım imajı vermek istedi. Ama bence kimse yemedi 🙂

Balçova’da dişe dokunur bir çalışma yapıldı mı bilmiyorum bende boş bir resim.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Torbalı Belediyesi Uçurtma Şenliği düzenleyecek

Bornova Mustafa İduğ halk teması yerine iş dünyasını tercih ettiğini düşünüyorum. Çok fazla mahalle çalışması yerine iş dünyası lobi çalışması yaptı sanırım.

Bunlar olması gerekenlerdi. Asıl hiç bir yere aday olmayan, yada aday olup gösterilmeyenlerin karnesine bakalım.

Küsenler ve Küsmeyenler ;

Sibel Uyar Urla’da sahaya inip çalışanlar arasında idi. Etkisi olmuştur kadınlarla çalışması.

Alaaddin Yüksel bir kaç programda boy gösterdi devamı sahada geldi mi bilmiyorum. Alaaddin Yüksel’e ayrı bir parantez açayım onun çıkacağı proğramlar için CHP il başkanlığı tüm partililere mesaj atarak duyurdu. CHP İl başkanının özel kıyağı idi sanırım. Ekip olarak vefa önemli sonuçta.

Aday gösterilemeyen milletvekilleri öle sahaya pek çıkmadı. Ama Musa Çam efsanesi devam etti. Küsmeyen ve çalışan oldu.

Olgun Atila nerdeyse İzmir’i karış karış dolaştı. Olgun Atila ilave olarak genel başkanın miting yaptığı her yerde vardı ve çalışmalar yaptı. Samimi, gösterişten uzak, vatandaşa dokunarak yaptığı çalışmalar karşılık buldu kanaatindeyim.

Hasan Karabağ partiye döndü diye biliyorum ama bir seçim çalışmasına katıldığını duymadım. Kırgınlığı devam ediyor sanırım.

Bedri Sertel, Tacettin Bayır, Atilla Serter, düşündüm hiç bir fotoğraf karesi gelmedi gözümün önüne. Yaptılarsa bile dişe dokunur olmamış sanırım.

Listeye giren vekil adayların seçilecek yerde olanlar ile seçilmesi zor olanları saha da görmek de mümkün olmadı. Yalandan 2 kare sosyal medya paylaşımı sonra okey masasına dördüncü oldular 🙂

Aday adaylarını zaten gören bilen varsa bana da haber etsin 🙂

Şimdi ikinci tur. Bakalım kimler sahada olacak, kimler okey masasına dördüncü olacak…

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.