Tunç Soyer Bütün Çiğli’ye Kazık Attı

  • 29 Ağustos 2023 14:25

Tunç Soyer Bütün Çiğli'ye Kazık AttıTunç Soyer Sadece Utku Gümrükçü’ye Değil Bütün Çiğli’ye Kazık Attı!!!

Cumhuriyet Halk Partisi Çiğli ilçe Başkanlığı seçiminin ardından sular durulmuyor.

Çiğli’nin tarihinde bir ilk olacaktı. Seçime ortak aday, tarafların belirlediği isimler ise il delegesi listesine yazılarak seçime gidilecekti.

 

Utku Gümrükçü’ yü  herkes tanır, mücadeleci yanını herkes bilir. Bundan daha önceki ilçe seçimlerinde de savaşmış, bazen kazanmış, bazen kaybetmişti. İl Başkanlığı için Aziz Kocaoğlu’na rağmen ciddi bir kampanya yapıp seçimlerde Deniz Yücel’e karşı seçimi az bir farkla kaybetmiş, sonrasında ise Deniz Yücel ile birlikte yol yürümüştü.

 

Bugüne kadar Utku Gümrükçü asla bu kadar kızmamış, öfkelenmemişti. Utku Gümrükçü ‘yü bu kadar sinirlendiren ciddi manada öfkelendiren şey, kendisine yalan söylenmesiydi.

 

Tunç Soyer’in ricası ile başlayan, Heval Savaş Kaya’nın ve il başkanı Şenol Aslanoğlu’nun koordinasyonu da gerçekleşen bu uzlaşı masasında verilen sözler tutulmamış. Utku Gümrükçü’nün arkasından ciddi bir operasyon yapılmak için hazırlık yapılmış olmasıydı.

 

Tunç Soyer ile arasında zaman zaman gerilen ilişkiyi düzeltmek adına olumlu bir adım olarak değerlendiren Utku Gümrükçü, Tunç Soyer ricası ve garantörlüğü ile uzlaşı masasına oturmaya karar verdi.

 

Günlerce süren bu görüşmeler neticesinde ortak aday belirlendi ve seçim günü sabahı il delege listesindeki isimler üzerinde anlaşma sağlanarak liste belirlendi.

 

Keyifle başlayan kongrede, sabah üzerinde anlaşılan liste yerine bambaşka bir liste verilerek operasyonun ilk adımı başlatıldı. Konuyu bilen delegasyon ayağa kalktı, salonda sandıkların yere atılması gibi olaylar tırmandı.

 

Sandığa sadece Büyükşehir kanadıyla hareket eden taraf oy kullandı. Diğer delegeler, bu operasyona sessiz kalmayarak protesto edip salondan ayrıldılar.

 

Tam bir “kendin çal, kendin oyna” senaryosuna dönüşen kongrede ikinci perde devreye sokuldu. Sadece Utku Gümrükçü’ nün adının çizilmesi talimatı fısıltıyla belli bir delege sayısına talimat olarak iletildi. Sandıktan çıkan sonuç operasyonun ikinci aşaması idi. Utku Gümrükçü’yü itibarsızlaştırma hamlesi…

 

O akşam, Gümrükçü Tunç Soyer’i arayarak verdiği sözleri kendisine hatırlatıp, “Size güvenmekle hata yapmışız” mesajını bizzat kendisine iletti.

Tunç Soyer’in Kendisi ile uzlaşı adayı ile zeytin dalı uzattığını düşünen Utku Gümrükçü farkında olmadan büyük bir operasyon ile karşı karşıya kaldı. Baş rolünde Tunç Soyer devamında Heval Savaş Kaya ve il başkanı Şenol Aslanoğlu.

Bu operasyon ile Tunç Soyer ve ekibi sadece Utku Gümrükçü’ ye değil beraberinde Şirin Akgül, Aziz Buğa gibi Çiğli’de CHP uzun yıllar emek vermiş bileşenlerin birleştiği bütün çiğli delegasyonuna kazık atmış oldu. Mahallelerden temsilci yazılacağı sözü rafa kaldırılmış, bazı isimlerin eş, dost ve akrabaları listelere dahil edilmiş.

Operasyonun üçüncü aşamasına geçemeden Utku Gümrükçü Tunç Soyer ve Büyükşehir kanadına savaş açarak sabah ilk iş il delegeliğinden istifa etmek oldu.

Kongrenin sonucuna bakılırsa kullanılan oylar ve toplam delege sayısına oranla 3’te 1 oranında oy kullanılmış ve aslında kaybedilen bir kongre olmuştur. Dahası tüm çiğli delegasyonunun öfkesini üzerine çekecek şekilde operasyon deşifre olmuş Anadolu tabiri ile “Takke düşmüş Kel Görünmüştür…”

Utku Başkan birkaç gün içerisinde genel başkan ile baş başa özel görüşüp konunun  detaylarını, olayların kahramanlarını belge ve bilgiler ile anlatacak. Çiğli’de siyaset yapan ve bu operasyon ile karşı karşıya kalan Çiğli siyasetinin tüm bileşenleri de genel başkana konuyu anlatacakları kesin.

Tunç Soyer ve ekibinin hazırladığı bu operasyonun sonuçları nasıl olacak buna Genel Başkan karar verecek…

Tunç Soyer ve ekibi ile bir görüşme, protokol vs olmadığı ile ilgili açıklama için de aşağıya bir fotoğraf bırakmak istiyorum.

O konuya şahit olan, konuyu daha iyi bilen meslektaşlarımız mutlaka bu konular ile ilgili bir açıklama yazısı yazacaklardır diye düşünüyorum  😉

Tunç Soyer Bütün Çiğli'ye Kazık Attı

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.