Tunç Soyer’in “ Elinde Patladı “

  • 1 Ağustos 2023 15:28

Tunç Soyer’in “ Elinde Patladı “Tunç Soyer’in “ Elinde Patladı “

İzmir’de 625 metro ve tramvay çalışanını ilgilendiren TİS görüşmelerinin olumsuz sonuçlanması nedeniyle metro ve tramvay seferleri durduruldu.

Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası ile Türkiye Demiryolu İşçileri Sendikası arasındaki 625 çalışanı ilgilendiren TİS görüşmeleri olumsuz sonuçlandı. Bunun üzerine, metro ve tramvay seferleri durduruldu.

Buraya kadar tarafları ve durumu özetlemek için bilgilendirme metni kullandım. Gelelim mini detaylara , SODEMSEN (Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası) yani belediyeler ile işçi  sendikaları arasında anlaşma için temsilci olan işveren sendikası. Peki Yönetim kurulu Başkanı kim ; Tunç Soyer

Sodemsen daha önce hangi belediyelerin işçi sendikalarının grevlerine dahil olmuştu ?

Köşe yazısının başlığı  – Tunç Soyer’in “ Elinde Patladı “ – bir CHP üyesinin tanımlaması idi. Başlığa onu koymak istedim kimse yanlış anlamasın…

Çiğli Belediyesi şirketi ÇİBEL AŞ’de DİSK’e bağlı Genel-İş 8 No’lu Şube üyesi işçilerin grevi yani Utku Gümrükçü’nün Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili adayı olduğu günlerde birden hortlayan grevde gördük.

Grev günü alana gelip işçilere şunu söylemişti Tunç Soyer ; “İşçi emekçi kardeşlerim sorunu biliyorum, çözümü biliyorum. Sizinle beraberim. Sorununuzu çözmeye geldik. Tavrımızı işçiden yana koyduk. Görüşmeler sürüyor”

Utku Gümrükçü adaylıktan çekildi bir anda grev bayram havasında bitti. O dönem tüm medya Tunç Soyer ve siyasi ekibinin sendika üzerinden grev kararı ile Utku Gümrükçü’yü köşeye sıkıştırma operasyonu olduğunu yazmıştı…

Başka nerede gördük bir dönem Büyükşehir Belediyesi ile arası açılan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın belediye binası önünde… DİSK’e bağlı Genel İş 8 No’lu Şube üyesi Karşıyaka Belediyesi Kent A.Ş. ve Personel A.Ş. işçileri, greve gittiler ve uzun bir süre grev devam etti.

Grev sonrası CHP içinde siyaset yapan 7-8 kişi ile telefonda görüşüm. Aldığım bilgileri aynen aktarıyorum…

Bu cümleler CHP içinde şu anda konuşulan konuları özetliyor aslında…

“…… Tunç Soyer’in zaman zaman operasyon için destek aldığı durum şimdi kendi başına geldi. Tabir yerinde ise Elinde Patladı…..”

“…… Bayraklıda ki işçi eylemine gülenler bu günleri kendi hazırladılar…”

“…… Zamanında kendi ikbal ve hevesleri için verdiği tavizler sonrası aynı durum kendi başına geldi ve artık empati yeteneği devreye girmiştir…”

“…… Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner… “

“…… Belediyenin parası bitti verecek para kalmadı. Artık çiçek böcek’te kurtarmıyor. Bu iş CHP büyük zarar verecek…”

Bugün CHP İzmir İl Başkanının bir açıklamasını okudum Siyasi Malzeme olmayın demiş grev yapan işçilere…

İşçiler siyasi operasyon için kullanılırken, Genel Başkanın arabasına yumruk attırılırken aynı kişi il başkanı değil miydi?

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.