Nokta !

  • 28 Temmuz 2023 11:04

Nokta !

Delege seçimleri gölgesinde geçen süre içinde taraflar daha da netleşti. Kapalı kapılar ardında pazarlıklar vs. derken süreç tamamlandı. Şimdi gözler ilçe ve il başkanlığında. Bu konuya sonra geleceğim.

Bu kargaşa arasında bir anket yayınlandı. Yorumlanmaya ve dikkat çekici sonuçlara bakmayı hak ediyor bence.

ALF Araştırma şirketi son ‘Yerel Yönetimler Araştırması’ında katılımcılara İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için sizin adayınız kimdir? sorusu soruldu. İlk sırada yüzde 23.9 ile Tunç Soyer çıkarken, Soyer’in Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin yüzde 16,4 ile takip etti.

Soyer’in rakibi Abdül Batur diye konuşulurken (ki ortak canlı yayınımızda dediğimin arkasındayım Abdül Batur artık emekli olmalı) en yakın rakibi Ali Engin çıktı. Küçük bir ilçede güzel işler yaptı. İl başkanlığı sürecinde tüm bölgelerde tanındı. Büyükşehir adaylığı konseptine de uygun. Soyer gibi küçük bir ilçeden geliyor, Abdül Batur’da Narlıdere’den Konak Belediyesi’ne geçip oradan da Büyükşehir planladığına göre Ali Engin’in Narlıdere’den direk Büyükşehir Belediyesine geçme olasılığı oldukça mümkün ve bence de oldukça yakışır.  Ali Engin sayesinde İzmir hizmet görür.

Ali Engin ile ilgili tek konu tabi ki Büyükşehir Belediyesi değil. Karşıyaka dosyasını açayım dedim, ilk Ali Engin çıktı sonra da yine başka bir ilçenin (denize sıfır ) belediye başkanı çıktı. Cemil Tugay’ın haklı isyanı başka ilçelerin belediye başkanları neden Karşıyaka’yı dizayn etmeye kalkıyor serzenişi çoğu platformda dile getiriyor. Bu durumda Ali Engin’in Büyükşehir olmaz ise Karşıyaka gönlünde diyebiliriz. Ama Ali Engin bu konuda yalnız değil. Başka bir ilçe belediye başkanının da gönlünde Karşıyaka Belediyesi varmış hatta çalışmalara başlamış.

Büyükşehir Belediyesi’nin siyasi kanadı olarak konumlanan İzbeton Genel Müdürü Heval Savaş Kaya’nın delege seçimlerinde özellikle Buca, Karabağlar ve Çiğli ilçelerinde oldukça yakından müdahalesine sanırım siyaseti takip edenleri şaşırtmamıştır. Büyükşehir Belediyesi gücü ile delege avı zor olmasa gerek. Yakındır büyük bir kavganın çıkması… Kavganın büyümesi halinde Büyükşehir kanadı faturayı Heval Savaş Kaya’ya kesip ortalığı yatıştırmak isteyecektir.

Karşıyaka dosyasında ilçe başkanlığı dağılmış, üyeler neredeyse birbirine düşman. Cemil başkan sadece ilçe sınırlarında ki muhalif üyelerle uğraşmıyor, başka ilçelerin belediye başkanlarının ve onların ekipleri ile de mücadele veriyor.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Çeşme’de turizm sezonu öncesi altyapı atağı

Karşıyaka örgütünü bir arada tutacak, kucaklayıp onaracak tecrübeli birine ihtiyaç olduğu aşikar. Ekonomik bağımsızlığı ve ağırlığı olan bir ilçe başkanı tüm bunlara müdahale edip birleştirici olabilir. Karşıyaka’da birçok kişinin ortak fikri daha önce de Karşıyaka İlçe Başkanlığı yapmış, İl yönetiminde görevler almış Adnan Alabay.

Adnan Alabay sözü geçen bir siyasetçi olarak ilçeyi toparlayıp, CHP içerisinde Karşıyaka ilçenin eskiden var olan ağırlığı yeniden kazandıracağını düşünen üye sayısı oldukça fazla…

Son olarak özetleyeyim ki net anlaşın 🙂

➡️ Ali Engin Karşıyaka’ya müdahale etmekten vaz geçmeli ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olmalı. Sayesinde İzmir hizmet görmeli.

➡️ Karşıyaka Belediye Başkanlığına yatay geçiş yapmak isteyen diğer İlçe Belediye Başkanı kendi ilçesi için bir şeyler yapmalı.

➡️ 1999’dan itibren 4 dönem Narlıdere Belediye Başkanlığı görevini yürüten, 2019 da Konak Belediye Başkanlığına yatay geçiş yapan Abdül Batur ARTIK EMEKLİ OLMALI!

➡️ Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay diğer başkanlar tarafından rahat bırakmalı.

➡️ CHP Karşıyaka İlçe Başlanlığı’na tecrübeli Adnan Alabay gelip toparlamalı.

Nokta!

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.