Vatandaş İzmir’de CHP’den, Türkiye’de Ak Parti’den Yoruldu…

  • 2 Mart 2024 13:12

Vatandaş İzmir’de CHP’den, Türkiye’de Ak Parti’den Yoruldu…Vatandaş İzmir’de CHP’den, Türkiye’de Ak Parti’den Yoruldu…

Yerel seçim için son 29 gün.

Genel seçimlerde her köşeden fışkıran doğal gaz, petrol gibi, İzmir’in her ilçesinden binlerce vaat fışkırıyor.

Kimisi dişe dokunur cinsten, kimisi de uzayda yaşam varsa onlara bile “Atma Ziya” kıvamında 🙂 Türkiye genelinde Ak Parti’nin işi ne kadar zor ise, CHP içinde İzmir’de o kadar zor.

İzmirli yorgun, İzmirli bıkkın, İzmirli umutsuz, İzmirli kızgın…

20 Yıldır kesintisiz CHP tarafından yönetilen kent artık “Aman Ha, İzmir giderse Türkiye gider” jargonuna artık inanmıyor. Çantada keklik olarak görülen bu kente yapılan zulüm artık çekilmez hale gelmiştir.

Aday belirleme süreçleri, adaylar, meclis üyelerine hiç girmeyeceğim zira bu konu çok tartışıldı ve tartışma devam edecek.

Adayların izledikleri yol yol değil bence. İzmir için aday olan, İzmir için vizyon ortaya koyan adaylara birileri seçimi dernek ve odaları dolaşarak kazanamayacaklarını anlatmalılar.

Adaylar o dernek, bu oda başkanı ziyaretinden kurtulup, sokakta boş boş el sıkmaktan vazgeçip, sosyal medya için oluşturulan kurgu kucaklaşmaları, el öpmeleri, kahkahaları kenara bırakıp gerçeklerle yüzleşmesi gerekmez mi?

Mesela Hamza Dağ, bir Pazar yerine mümkünse 3 kişilik ekip ile girmeli, geçim sıkıntısı çeken emekliden başlayıp derdi sıkıntısı olan herkesi ikna edecek projelerini anlatmalı. Maaşlarına zam yapamaz belki ama en ucuz ürünleri (yapabilecekse tabi) nasıl satacağını anlatıp ikna etmeli.

Cemil Tugay, Yol çilesi çeken İzmirliler ile durakta buluşup otobüs ile onlarla yolculuk edip, İzmirliye onları nasıl rahatlatacağını ikna etmesi gerekmez mi?

Falanca oda başkanı o aday için çok başarılı olacak dediği için inanın o başkanın sekreteri bile oy vermeyecektir. Başkan adayları lütfen odalarda, derneklerden, göstermelik vatandaş eli sıkmaktan vazgeçip, en fazla eleştiri aldığınız konularda ki tarafların yanına gidip ikna edin.

Buradan İzmir Medyasını yok sayan adaylar içinde birkaç cümlem var.

Sosyal medyada yaptığınız çalışmalar inanın “Karısının iç çamaşırlarını giyip 2 yıldır erkeklerden para sızdıran kumarbaz kocanın viral videoları” arasında hiçte dikkate alınmıyor 🙂

Sosyal medyada 5 milyon izlenme bile alsanız, Yerel medyanın sizin hakkınızda ki kanaati çok daha önemli İzmirliler için…

Yoğurdunuzun ekşi olup olmadığını yerel medya aktaracak İzmirliye bunu unutmayın 🙂

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.