CHP İzmir İl Başkanını Bekleyen Son?

  • 25 Kasım 2022 13:29

CHP İzmir İl Başkanını Bekleyen Son?CHP İzmir İl Başkanını Bekleyen Son?

Kahraman İl Başkanı? İzmir’i kaybettiren İl Başkanı?

Seçim dolayısı ile istifa genelgesi yayınlandı ve CHP içinde hareketlenme başladı.

İzmir’de İl Başkanı belirlemek için 7 düvel işe koyuldu. Küsler barıştı, asla mümkün değil yok artık dediklerimiz aynı karelere girmeye başladı bile.

İl başkanı belirlerken amaç tabi ki gerçekleşecek seçimlerde örgüte kaptanlık yapıp gerçekten bu seçimden galip çıkmak için savaşacak il başkanı değil, onu seçtiren güce ve topluluğa asker olacak bir il başkanı planlıyor bütün gruplar.

Öyle ki ismi geçen adayların içinde belediyeden maaş alan bankamatikten başlayıp, belediyeden ihale alan, ticari bağı olan geniş bir yelpaze mevcut.

Genel seçimlerde ittifak olacak ama her parti de kendi oyunu arttıracak çalışmayı yapacak. İzmir’de CHP’nin rakibi AKP olmaktan çıkıp gizli İyi Parti çekişmesine döndüğünü görmemek için kör olmak lazım.

İzmir, İYİ Parti’ye verilecek içeriği ile aylar öncesi yazdığım köşe yazısında beni arayıp atıp tutanlar bile şu anda acaba hangi ilçeler iyi partiye gider diye fikir yürütmeye başladıysa haklılığım ortaya çıkmıştır.

Böyle bir durumda atanacak il başkanı ya oyları arttırıp 1’inci parti olma özelliğini koruyup İzmir’in kahraman il başkanı olacak yada seçimde avare avare dolaşıp iyi partinin oylarını arttırmasına katkı sağlayıp İzmir’i İYİ Partiye teslim ederek parti içinde kaybettiren il başkanı olacak.

Düşünün Seçimler bitmiş, İYİ Parti İzmir’de CHP aldığı oylara yaklaşmış, CHP de oy kaybetmiş.

İlk suçlanan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer olacak. İzmir’e yeterince hizmet edemedi oy kaybettik.

İkinci suçlanan benzer sebepler ile ilçe belediye başkanları

Üçüncü suçlanan İzmir’i dolaşmayan milletvekilleri

Liste uzar ama en sonunda il başkanı olur.

Şimdi başa dönelim, İzmir hangisini hak ediyor?

Seçimde deli gibi çalışacak, kimsenin askeri olmayan, kampanya bütçesinden bişeyler tırtıklamadan hatta üzerine ilave ederek, herkesten fazla kendini ortaya koyacak İl başkanı mı? Yoksa birlerin askeri olup onların talimatlarını iletecek, bankamatik bir İl başkanı mı?

Bence CHP tarihi bu dönemeçte atanacak İl başkanını ve ona destek veren yapıları kesin bir yerlere yazacak…

Bu haber ilgini çekebilir ->  Çeşme’de turizm sezonu öncesi altyapı atağı

Sizce hangisini yazacak;
Başarıdan uzak, partinin aldığı oyları eriten ve bir sonraki yerel seçimlerde İzmir’i altın tepside başka partiye sunan bir İl başkanı mı?

İzmir’in tozunu attırıp oylarını 2 ye katlayıp bu seçimin kazananı bir İl başkanı mı?

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.