Avukat Başkandan Buca’nın parası için Vergi Dairesi’ne usta çalım

  • 13 Kasım 2020 12:57

Avukat Başkandan Buca’nın parası için Vergi Dairesi'ne usta çalımAvukat Başkandan Buca’nın parası için Vergi Dairesi’ne usta çalım

Buca geçtiğimiz günlerde borçlarını ödeyebilmek ve Buca’nın bekleyen hizmetlerine biraz olsun kaynak yaratabilmek için benzinlik ihalesine çıkmıştı.

Mülkü belediyeye ait olan benzin istasyonu geçtiğimiz 13 Ekim’de yapılan ihalede 39 milyon lira teklifle satıldı. Buradan gelecek olan para, hem borçların ödenmesinde hem de yapılacak yatırımlarda kaynak oluşturacaktı.

Bu süreci aslında gizliden takip eden yada kurumu bilgilendiren birileri vardı ve hemen harekete geçerek ihaleyi kazanan firmaya belediyeye ödemesi gereken 39 milyon lirayı, belediyenin geçmişten gelen borçları sebebi ile vergi dairesine ödemesini tebliğ etti.

Aslında yasal ama çok alışıla gelmiş bir uygulama olmamakla birlikte, yapılan bu hamle Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç ve ekibinin elini kolunu bağlamak olarak değerlendirilebilir.

Satışta ki amaç geçmişten gelen borçları ödemek ve temizlik yatırımlarına kaynak olması için yapılan bu işlem bir anda nasıl oldu ise başkanın elinden alınıverdi.

İşte burada 2 şey Buca’nın parasının kasaya girmesi için imdada yetişti.

Birincisi TBMM tarafından kabul edilen borç yapılandırma yasası. Mevcut borçların faizlerinin silinerek tekrar yapılandırma olanağı. Çünkü hali hazırda yapılan satış ile gelecek olan 39 milyon direk vergi dairesi kasasına aktarılmış olsa idi belki de sadece bu güne kadar oluşmuş borçların sadece faizini karşılayabilecekti ve bir hiç uğruna Buca’nın bir değeri kaybolup gidecekti.

İkincisi ise Başkan Erhan Kılıç’ın mesleği… Avukat olması sebebi ile hızlı bir manevra ile belki de sadece faize gidecek bir parayı Buca Belediyesinin kasasına kazandırmış oldu.

Başkan kılıç borçların yapılandırılması kabulünden hemen sonra mevcut ihaleyi iptal etti. Belediyenin bu güne kadar oluşmuş borçları için vergi dairesine yapılandırma için müracaat edip oluşmuş faizleri sildirip ana borcu üzerinden borçlanma işlemi yapacak. Bucalı’nın parası olan 39 milyon liranın yok yere faize gitmesini engellemiş olacak.

Mesleki olarak hızlı karar verme yetisine sahip Avukatlık mesleğinden gelen başkan kılıç bu hamle ile Buca’nın parası olan 39 milyonun hem faize giderek buharlaşmasını engellemiş hem de borçlarının birçok kısmını bir hamle ile ödemiş olacak.

Tabi başkanın elini bağlamak için yapıldığını düşündüğüm bu hamle başka bir başkan tarafından bu kadar detaylıca analiz edilip çözülemeyebilir ve bütün para borçların faizine giderek çarçur olabilirdi.

Erhan başkanı bu ustaca manevrasından dolayı kutlamak istiyorum. Mesleki olarak edindiği tecrübeyi Başkan olarak bucalıların menfaatine kullanabilmesi gerçekten Buca için bir ayrıcalık.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.