MIŞ Gibi Yapmak…

  • 27 Temmuz 2016 11:05

MIŞ Gibi Yapmak...Yaşam Koçu’yum diyorsan HAYATI bilmeniz gerek.
Bu da sadece okumakla olmuyor. Halkın içinde yaşamak var olmak ile oluyor.

Mesela Konak Meydanı’nda Demokrasi Mitinglerinde yer aldın mı? Halkın nabzını tutmadıysan kişiyi geleceğe nasıl yönlendireceksin?

Meydanlarda “Hakimiyetin Milletindir”, “Ya Allah Bismillah Allahüekber” diyen elinde Türk Bayrağı ile dolaşan vatan evlatlarını görmeden , Atatürk’ün “Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir “ sözünü nasıl anlatacaksınız?

Jeanne d’Arc hayatını anlamadan Demokrasi’yi nasıl anlatacaksınız?

Ekonomi tarihinde İbni Haldun’u ilk liberal saymadan, İlk kapitalist Calvin’i bilmeden, ilk merkantilist Mostesquieu’nün öncüsü sayılan Bodin’i anlamadan Kaba Ekonomiyi nasıl paylaşacaksınız?

Mavişehir’de balıkçı barınağında, Kemeraltı’nda, Bahribaba parkında hayatta yaşamından başka kaybedecek bir şeyi olmayan insanları tanımadan hayatı öğrenemezsiniz.

Kendini yakmak için 10 katlı binaya çıkan, yada Bostanlı Konak vapurunda kendini denize atabilecek, yada tren makinistinin gözünün içine baka baka raylara atmayı düşünen kaç insan tanıdınız?

Yada kendisine verilen yemek kartını ailesine erzak almak için kullanan, İşe gidip gelsin diye verilen kent kartı daha ucuza satıp harçlık yapan dibinde dibine vurmuş insanlarla çalıştınız mı?

Yada tuvalete girip çıkıyoruz kafamız dolu bizden sonra tuvalete gidiver sifonu çekiver diyen kaç patron, Sekreterine dokuna dokuna iş yaptıran dernek başkanı tanıdınız mı? Mesela

Yada başkasını başkasına kırdırtan, saldırtan sosyal demokratım deyip sendikalaşmanın önüne geçmek için her yolu deneyen toplantılarında bağırıp çağırıp yöneticisini dışarı atan kaç yönetici gördünüz?

Trenin altında parçalan çocuğunu trenin içinde teşhis eden babanın dramına ortak oldunuz mu?

Hele ki taze kesilmiş çim kokusunu, ahırda o ineklerin kokusuyla birleşen çam kokusunu, rakı kokusuyla, köy kahvesinde masa da duran kültablanın, size verilen çayın kokusunu

Yada toplu ulaşımda ter kokusunu duymadan kimseye parfüm önermeyin mesela.

Eğer kendinize yaşam koçu, rehber, yada hoca diyorsanız.

İnsanlara ışık tutup bir yere yönlendirmeyi düşünüyorsanız önce kendi kusurlarınızdan sıyrılmalısınız. Kısaca Aynaya bakmalısınız. Sosyolojiyi iyi bilmelisiniz. Dar sokaklarda geniş caddelerde bulvarda dolaşmalısınız mesela çok iş merkezlerinde değil. Alınan her eğitime saygım var. Ancak bir itirazım var HAYAT BİLGİSİ dersini nerede aldınız? Mesela yıllarca bankada çalıştıysanız. Mavi yakalı personelin gece vardiyasında eşinden uzak eşsiz kadını nasıl anlayacaksınız?

Bu haber ilgini çekebilir ->  Vatandaş istedi, Başkan Önal talimat verdi

Hayatınızda olmayan yada hiç deneyiminiz yok ise yaşamadıysanız yada uygulama şansı bulmadıysanız neyi önerdiğinize bir bakın lütfen?

Yaşam Ölümden alınmış Kısa Vadeli Borçsa (AS)

Adam Gibi Adam Olmak, Özü Sözü Bir Olmak

İnsan Gibi İnsan Olmak için yarışalım, Rol yapmasını biliyorsunuzdur mutlaka ama yapmış olmak için bir şeyi yapmayın.

Sevgiyle paylaştım.

YAZARIN SON YAZILARI
Zümrüd-ü Anka Kuşu Gibi - 22 Mart 2020 13:39
ARİSTO HAKLI MI? - 20 Şubat 2020 15:05
Yapay Zeka 2020 Kongresi - 23 Aralık 2019 12:16
3. Sektörün Gücü - 17 Eylül 2019 18:58
İZMİR TANITIM VAKFI ve GELECEK - 11 Eylül 2019 14:56
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.