Yapay Zeka 2020 Kongresi

  • 23 Aralık 2019 12:16

Yapay Zeka 2020 Kongresiİzmir “Uluslararası Sağlıkta Yapay Zeka 2020 Kongresini”
Ev Sahipliği Yapacak.

Birinci (1.0) sanayi devriminden, yani buhar makinesinin kullanılmaya başlanmasından ve 18. yüzyıldaki mekanikleşmeden sonra, 20. yüzyılda seri üretimle ikinci (2.0) ve geçtiğiniz yıllarda da elektronik ve bilgisayar teknolojisinin yoğun olarak kullanılmaya başlaması sonucunda üretimin otomatikleşmesiyle üçüncü (3.0) sanayi devrimi gerçekleşmişti. Günümüzde ise fabrikalarda dördüncü (4.0) bir devrim yaşanıyor. Ama uzmanların çoğu bunun hızlı bir devrimden çok, önümüzdeki on ila yirmi yıla yayılacak bir evrim olduğu konusunda hemfikir. Endüstri 5.0 (Toplum 5.0) kavramı, Japonlar tarafından ortaya atıldı. “Süper akıllı toplum” süreci olarak da adlandırılmakta, kısaca bu çağa “insan için insansız üretim çağı” da denilmekte.
Yapay Zeka: Görsel algı, konuşma tanıma, karar verme ve diller arası çeviri gibi normalde insan zekâsı gerektiren görevleri gerçekleştirebilen bilgisayar sistemlerinin teorisi ve gelişimi olarak tanımlanmakta.
Dünyada yapay zekâ konusu üç ana kategori üzerinden ele alınmakta. Bunlar sırasıyla;

• Birinci kategori: (Artificial Narrow Intelligence) Dar Yapay Zekâ-“A.N.I.”: Yapay zekanın en alt seviyesidir, birçok video oyununda ve altyapıda bulunan şu an cep telefonlarımızda kullandıklarımız.

• İkinci kategori: (Artificial General Intelligence) Genel Yapay Zekâ (GYZ)-“A.G.I”: Tamamen insanlar gibi düşünüp karar alabilen ve günlük işleri yapabilen yapay zekâ seviyesidir. Bir çok fabrikada ve üretim tesislerinde kullanılmakta.

• Üçüncü kategori: (Artificial Super Intelligence)Süper Yapay Zekâ (SYZ)-“A.S.I.”: Makinelerin insanlardan daha zeki olacağı bir seviyedir. Araştırmacılar, bu noktaya ulaşılmasından oldukça korkmalarına rağmen, bunu arzu etmiyor da değiller.

Dünya’da gelişmeler bu yönde devam etmekte. Ülkemizde de Endüstri 4.0 ve 5.0 içinde gelişimleri takip etmek, teknoloji üretebilmek için etkinlikler, organizasyonlar düzenleniyor.

Ocak ayında İzmir Sağlık alanında Uluslararası Yapay Zeka Kongresi’ne ev sahipliği yapacak.
16-18 Ocak tarihleri arasında İzmir’de yapılacak Tıp Alanında Yapay Zeka kullanımı içerikli Uluslararası Kongre’nin ev sahipliğini İzmir İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Burak ÖZTOP, SBÜ Tepecik eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa EMİROĞLU yapacak.

Emiroğlu yaptığı açıklama da; “Yapay zeka konusunda Almanya’nın 2025 yılına kadar 3 milyar avrodan fazla kaynak ayırdığı , Çin’in 2017’de yayınlanan Kalkınma Planında 2030 yılına kadar yapay zeka alanında dünyada ana merkez olmayı hedeflediği, ABD’ nin Yapay Zeka alanında 592 proje yürüttüğü , İngiltere’nin ise Yapay Zeka konusunda yaptığı yatırımların 2035 yılına kadar ülke ekonomisine 814 milyar Dolar gelir getirmesini planladığı ilan edilmiştir. Rusya’nın liderin Putin’in ’Yapay Zeka teknolojisine liderlik eden ülkenin dünyayı yöneteceğini’’ ifade etmektedir.

Yapay zeka konusunda küresel rekabette ülkemizde bakanlıkların , Üniversitelerin ve özel sektörün konu ile ilgili çalışmaları yoğunlaşmakta.

Tıp alanında da teşhis, tedavi gibi klinik ve bunlarla ilişkili işlerde veya bunlarla ilgili işlerin görülmesinde gerekli lojistiğin sağlanmasında kullanılan sensörler ve makine öğrenimi algoritmalarını kullanan yazılımlardan oluşan yapay zeka kullanımı tüm dünyada hızla gelişmekte.

SBÜ Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak, yapay zeka uygulamalarının tıp alanında kullanımı konusunda Tıp insanlarını , üniversiteleri ,özel kurum ve kuruluşları, hastaları ve kamu otoritesinden oluşan tüm paydaşları bir araya getirecek.
Kongre’ye Güney Kore Kangbuk Samsung Hastanesi Direktörü Ho-Kyung CHUN,
Rusya’dan Moskova Lomonosov Devlet Üniversitesi’nden Andrey S. KRYLOV,
Almanya’dan Kanser Araştırma Merkezi’nden Michael GÖTZ ile
İsveç’ten Karolinska Enstitüsü’nden Magnus KJELLMAN’ın aralarında bulunduğu çok sayıda yerli ve yabancı konuşmacılar katılacak.

“Uluslararası Sağlıkta Yapay Zeka 2020 Kongresini” 16-18 Ocak 2020 tarihleri arasında Kaya İzmir Thermal&Convention Otel’de gerçekleştirilecek Kongrenin ilk gününde Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans salonunda “Sağlıkta Yapay Zeka Hazırlık Kampı” kursu düzenlenecektir. Kongrede; sağlık alanında son yıllarda öne çıkan yapay zeka uygulamaları, bu uygulamaların pratikte kullanım alanları ve gelecekte bizleri neler beklediği tüm paydaşları içerecek şekilde çok yönlü olarak ele alınacak.

Gönlümüz ister ki kendi teknolojimizi üretelim, biz dünyaya teknoloji satalım ve anlatalım. Bunlardan feyz almakta bizim için mutluluk. Ben kendi adıma geleceğimizden umutluyum çünkü teknolojinin içine doğan bir kuşak var biraz dokunuşlara ihtiyacımız var.

Sevgiyle paylaştım.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Karşıyaka Belediyesi’nden Kütüphane Haftası’na özel söyleşi
YAZARIN SON YAZILARI
Zümrüd-ü Anka Kuşu Gibi - 22 Mart 2020 13:39
ARİSTO HAKLI MI? - 20 Şubat 2020 15:05
Yapay Zeka 2020 Kongresi - 23 Aralık 2019 12:16
3. Sektörün Gücü - 17 Eylül 2019 18:58
İZMİR TANITIM VAKFI ve GELECEK - 11 Eylül 2019 14:56
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.