İzmir Kalkınma Ajansı Hangi Projelere Destek Olacak?

  • 9 Mart 2020 13:11

İzmir Kalkınma Ajansı Hangi Projelere Destek Olacak?Geçtiğimiz ay İzmir Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Mehmet Yavuz yaptığı basın toplantısında İzmir’de gerçekleşecek projelere verilecek olan destek içeriklerini açıklandı.

Gerçekleştirilen sunumda, önümüzdeki üç yıllık dönemde “Yeşil Büyüme” ve “Mavi Büyüme” odağında yürütülecek çalışmalara katkı sağlanacak.

“Mavi Büyüme” yaklaşımı bir çok gelişmiş dünya ülkesinde benimsenmiş denizle ilişkili sektörlerin akıllı, sürdürülebilir ve kapsayıcı büyümesini destekleyen bir strateji. Bu strateji kapsamını kıyı turizm, balıkçılık, deniz yaşamı, deniz taşımacılığı ve limanlar oluşturmakta.

“Yeşil Büyüme” yaklaşımı sürdürülebilir üretim-tüketim enerji verimliliği ve yenilebilir enerji kullanımı ile yeni iş imkanlarının yaratılmasını destekleyen bir strateji.

Bu kapsamda ise, sanayi ve tarım sektörlerinde, temiz üretim teknolojilerinin yaygınlaştırılması ana hedefiyle çalışmalar gerçekleştirilirken bu amaçla kurulacak olan Bölgesel Sürdürülebilir Üretim Merkezinin, bölge kaynaklarının çevreye duyarlı şekilde kullanılabilmesi için gereken destek ve bilgi birikimini, üreticilere ve sanayicilere aktarmak amaçlanmakta. Özellikle rüzgar enerjisi ve rüzgar santrali parça ve aksamlarının üretimde İzmir’in yakalamış olduğu başarı ve ivmeyi güçlendirecek şekilde önümüzdeki dönemde yurtiçi ve yurtdışı bağlantıların geliştirileceği, İzmir’in yenilenebilir enerji alanında konumunu daha da güçlendirecek araştırma, tanıtım ve yatırım çalışmaların artarak sürdürülecek. Hammadde ve ürünlerin sistemde daha uzun kalması, atık üretiminin en aza indirilmesi esas. Hedeflenen yeşil dönüşüm, yenilebilir enerji kullanımının yaygınlaştırılmasını,üretimde entegre kaynak verimliliği/ eko verimlilik /temiz üretim uygulamalarını, yeşil teknolojilerin geliştirilmesini, sorumlu tüketim alışkanlıklarının yaygınlaştırılmasını  ve kapsayıcı politikaların geliştirilmesini hedeflenmekte.

Büyümenin Temelini Yenilik ve Girişimcilik Çalışmaları Oluşturacak.

Mavi ve yeşil büyüme eksenlerini besleyecek şekilde konumlandırılan yenilik ve girişimcilik çalışmalarının ise girişim, teknoloji ve tasarım kavramlarına odaklanılacak.

İzmir’i yenilik kapasitesi yüksek, teknoloji üreten ve ihraç eden bir bölge haline getirmeyi amaçlayan Akıllı Uzmanlaşma,

Bölge firmalarının dijital dönüşüm olgunluk düzeylerinin tespiti ve dijital dönüşüm süreçlerinin desteklenmesini amaçlayan Dijital Dönüşüm,

Öncelikle teknoloji tabanlı girişimler için alternatif ve büyümeye açık yeni bir finansman kanalı olacak Bölgesel Girişim Sermayesi ve bunun yanı sıra Yönetim Danışmanlığı gibi kapsamlı faaliyetlerle bu amaçların gerçekleştirilmesine çalışılacak.

İzmir’in önümüzdeki üç yıllık dönemde tüm bu alanlarda önemli bir ivme ve gelişme yakalaması hedeflenmekte.

Bu haber ilgini çekebilir ->  FOÇA BELEDİYE BAŞKANI SANİYE BORA FIÇI, MUHTARLARLA BULUŞTU

 

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda faaliyet gösteren İzmir Kalkınma Ajansı İzmir genelinde 2020 yılında yürütülecek  22 projeye hibe destek sözleşmesi  İzmir Valisi ve İZKA Başkanı Erol Akyıldız’ın katılımlarıyla  bu hafta  imzalandı.

İzmir’in iktisadi ve sosyal gelişmesine katkı sağlayacak 22 projeye 18 Milyon TL destek sağlanacak.

Mali destek programı kapsamında destek almaya hak kazanan, Bayındır, Kiraz, Menderes, Ödemiş ve Torbalı ilçelerinde uygulanacak 11 projeye yaklaşık 11,3 Milyon TL destek verilecek. Bu program kapsamında süt tankı dağıtımından, damla sulamaya, sera yapımından fidan üretimine kadar bir çok proje hayata geçirilecek.

Kurumsal kapasitenin ve rekabet edebilirliğinin güçlendirilmesi kapsamında destek almaya hak kazanan 9 projeye ise yaklaşık 4 Milyon TL destek verilecek.

Sosyal Gelişmeye de destek var.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından merkezi düzeyde yönetilen ve yerelde ajanslar tarafından koordine edilen Sosyal Geliştirmeyi Destekleme Programı kapsamında destek almaya hak kazanan  2 projeye yaklaşık 2,7 Milyon TL destek verilecek.

Aile, çalışma ve Sosyal Hizmetler il müdürlüğü ile İzmir Uyuşturucu ve Bağımlılıkla Mücadele Derneği tarafından yürütülecek projeler ile özellikle dezanvantajlı grupların rehabilitasyonu ve iş gücü piyasasına kazandırılmasına yönelik faaliyetler yürütülecek.

İzmir Kalkınma Ajansını takip etmek ve İzmir’ ekonomik değer kazandırmak için daha çok çalışmak ve yenilikçi projeler gerçekleştirmek zorundayız.

 

Sevgiyle paylaştım

Kaynak: https://www.izka.org.tr/docs/dokuman_merkezi/02-Calisma-Programlari/2020_Calisma_Programi.pdf

 

YAZARIN SON YAZILARI
Zümrüd-ü Anka Kuşu Gibi - 22 Mart 2020 13:39
ARİSTO HAKLI MI? - 20 Şubat 2020 15:05
Yapay Zeka 2020 Kongresi - 23 Aralık 2019 12:16
3. Sektörün Gücü - 17 Eylül 2019 18:58
İZMİR TANITIM VAKFI ve GELECEK - 11 Eylül 2019 14:56
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.