Doğru Söylemler Kazanır

  • 13 Temmuz 2015 15:52

Doğru Söylemler Kazanır

Prof. Dr. İlber Ortaylı ülkemizin ve dünyanın bugünkü şartlarında Türkiye’nin her Şehrine bir üniversite açmanın AHLAKSIZLIK olduğunu haykırı verdi ve cevabını anında aldı. “Araştırdın mı hoca efendi?”

Ancak İlber Hocanın açıklamasının alt satırlarını iyi okumak gerekli. Üniversitede okuyan öğrenci sayısı gün geçtikçe artıyor. Peki verilen Eğitimin Kalitesi ise NE DURUMDA?

Cambridge Üniversitesi öğrenci kabul kıstasları on yılda 3 kez değiştirilmeye mecbur bırakılıyor.

Türkiye’deki üniversitelerimizde durum nasıl ?

Ülkemizin her köşesinde üniversite, bolca üniversite diploması, daha yüksek düzeyli eğitim ve öğrenim demek değildir.

Bir şeyi ortadan kaldırırken yaptığınızı başkaları fark etmesin isterseniz en iyi yol, YOK ETMEK İSTEDİĞİNİZ NESNEYİ SULANDIRARAK ÇOĞALTMAKTIR..

Şu anda üniversiteler böyle bir tehditle karşı karşıyadır.

Yüksek eğitim düzeyi çok sıkı bir eleme sistemi ve bu eleğin üzerinde kalmak isteyenler arasında kıran kırana bir rekabet gerektirir. Ancak böyle bir sistem sapı samandan ayırabilir ve ülkeyi gerçek kaliteli EĞİTİMLİLERİN eline bırakır.

Geçtiğimiz günlerde EGE Bölgesinin En büyük Sanayi Kuruluşu SOCAR Petkim CEO’su Kenan Yavuz’un açıklaması gündeme bomba gibi düştü.

“Bazı üniversitelerin yaptığı reklamlar ibretlik. Üniversite! bitirip ortalığa dökülen milyonlarca genç var. Nitelikli ara işgücü bulamıyoruz. Üniversite bitirdim diye eline diploma alan, ben ne zaman müdür olacağım demeye başlıyor.”

“Kasabalarda uluslararası ilişkiler olur mu? Yazık değil mi bu çocuklara?”

‘YÖK AİLE VE ÇOCUKLARI KANDIRMAKTAN VAZGEÇMELİ’

Socar Petkim’in Ceo’su Kenan Yavuz bana göre de yüzde yüz haklı.

Bu açıklamalardan sonra bu işleri bilenler de ne çokmuş, kendini sözde Doktor zanneden İnsan Kaynakları ve Halkla İlişkiler konusunda köşesinden sağa sola çamur atanlar, Yıllardan beri aynı mekanda aynı koltukta oturanlar, eleştirmek için eleştirenler, eleştirmede mangalda kül bırakmayanlar, gene doğruları söyleyenlere akıl vermeye başlamış. Yazık çok yazık. Kentim adına üzülüyorum.

Doğruyu söyleyen Profesyonel iş insanlarına dahi tahammülünüz yok. Bu kadar da olmaz.

Birbirimizi yemeyi ve insanların birbirini yemesiyle ilgili konuları ne kadar seviyoruz! ”diye düşündüm. Halide Edip, İstiklal Savaşı bittikten sonra ne yapacaklarını Atatürk’e sorunca, büyük adam dönüp: “Birbirimizi yiyeceğiz” diye cevap vermiş. Atatürk milletini ne kadar iyi tanımış.

Sevgiyle paylaştım.

YAZARIN SON YAZILARI
Zümrüd-ü Anka Kuşu Gibi - 22 Mart 2020 13:39
ARİSTO HAKLI MI? - 20 Şubat 2020 15:05
Yapay Zeka 2020 Kongresi - 23 Aralık 2019 12:16
3. Sektörün Gücü - 17 Eylül 2019 18:58
İZMİR TANITIM VAKFI ve GELECEK - 11 Eylül 2019 14:56
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.