İZMİR’DE NELER OLUYOR? (1)

Necati Bahçeci

Gsm ; 0 505 545 44 33
  • 11 Kasım 2021 13:45

İZMİR’DE NELER OLUYOR? (1)Biliyorum, ülkenin gündemine oturan “Bacıya hakaret” olayı, İYİ Parti’yi derinden sarstı. Parti, – bu enkazın altından nasıl kalkar?-, süreç içinde göreceğiz. Ben İzmir gündemine bakmak istiyorum. Son zamanlarda özellikle, siyaset ve belediye cephesinde, söylem ve eylemler çerçevesinde, puzzle’ın parçalarını ortaya koyarak bir fotoğraf oluşturmak, yorumu da size bırakmak istiyorum. Neler oluyor? Diyerek, ‘yap-boz’ parçalarından bir kısmını sıralayalım.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sonbaharda leyleği havada görmüş olacak ki, Paris ve Amsterdam’dan sonra 17 ve 27 kasım tarihlerinde, Barselona ve Belluno kentlerine gidecek. Ekim meclisini gergin geçiren Tunç Başkan’a AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, “ 10 yılda Seferihisar’ı 2,5 yılda da büyükşehiri batırdın” iddiasında bulunmuştu. “Yalan bu” diyen Soyer’e “O zaman dava aç” restinde bulunan Hızal’ın bu çıkışıyla bakalım yargı süreci başlayacak mı?

Bir tarafta körfezin kokusu, diğer tarafta İnciraltı’nda denizin dörtte üçünü saran deniz marulu ile kirliliğin boyutu ortadayken, bir kez daha gündeme gelen Harmandalı Çöplüğü, yarıklar, kaymalar, zehirli su akıntısı ve metan gazı konuları ile tekrar tartışılır oldu. “Durum vahim” diyen AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, sorunun çözümü için 30 yıldır bir şey yapılmadığını ileri sürerken, Soyer de, ”Tehdit yok, emin ellerdeyiz.” Diyerek nihai raporun bir ay sonra çıkacağını ve buna göre hareket edeceklerini söyledi.

Doğrusu, yıllardır yaşananlardan sonra neyin raporu anlamış değilim.

Kentsel dönüşüm konusunda da CHP lideri Kılıçdaroğlu önünde Uzundere ve Yurtoğlu mahalle sakinlerinin “Dokuz yıldır tamamlayamadınız” protestolarına maruz kalan Soyer, son İBB meclisinde alınan emsal kararı üzerine bu kez de başta Bayraklı olmak üzere depremzedelerin de tepkisini çekti.
Başkan Soyer, yeni tepkilerin eşiğinde. Tunç Soyer, Katı Atık Bedelleri’nin artık su faturası ile tahsil edilmeyeceğini açıklarken, ilçe belediye başkanları bu karara müthiş tepki gösterdi. Geri adım olur mu? Zor gibi ama bir tepki de suya yapılacak zamla ilgili. Yüzde 20 ile 40 arasında bir oran düşünülüyor. ESHOT da, yeni yılda ulaşım zamları için hazırlık yapıyor.
Ekmeğin de zamlanıp 2,5 liraya çıkan bu şehirde halk nasıl sakin(!) kalacak?

İZMİR’DE NELER OLUYOR? ‘un ikincisi belki üçüncüsü gelecek. Bu sefer ilçe belediyeleri, partiler var. İşçi kadrosu ile müdürlük yapanlardan tutun, değişme ihtimali olan parti ilçe başkanlarına kadar sıralayacağımız puzzle parçalarını yerleştirmek size kalıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.