ÜCRETSİZ KURSLARDAN ÜCRET ALINDIĞI İDDİASI KONAK MECLİSİ’NE TAŞINDI

Necati Bahçeci

Gsm ; 0 505 545 44 33
  • 5 Ocak 2022 13:48

 

ÜCRETSİZ KURSLARDAN ÜCRET ALINDIĞI İDDİASI KONAK MECLİSİ’NE TAŞINDIÜCRETSİZ KURSLARDAN ÜCRET ALINDIĞI İDDİASI KONAK MECLİSİ’NE TAŞINDI
MHP’Lİ YENİÇIRAK, “MAKBUZSUZ ALINAN PARA, ZİMMETE GEÇİRME SAYILMAZ MI?”

Konak Belediyesi’nde 2022’nin ilk meclisinde gündeme gelen koro için kursiyerlerden para toplanma iddiası ortalığı karıştırdı.
MHP’li Konak Belediye Meclis Üyesi Ahmet Yeniçırak, Başkan Abdül Batur’un iddialara cevap vermesi için sözlü önerge verdiklerini belirterek şöyle dedi;
“Konak Belediyesi korosuna katılan kursiyerlerden imza karşılığı para toplandığı bilgisine ulaştık. Bu paranın da toplanması için meclis kararı bulunduğu ve bunun meclisteki tüm siyasi partilerin ortak isteği ile olduğu Kültür Müdürümüz tarafından belirtiliyormuş. Soruyoruz; meclisten böyle bir karar çıkmadığı halde neden çıkmış gibi söylenmiş. Makbuzsuz alınan para zimmete para geçirme anlamına gelmez mi? İddialar hakkında meclisimizin bilgilendirilmesini talep ediyoruz.”
Peki bu iddialara ilişkin bilgilerde neler yer alıyor?
Yeniçırak’a elektronik posta ile ulaşan bu bilgiler özetle şöyle;
“İzmir Konak Belediye Başkanı’nın talimatıyla olduğu iddia edilen ücretsiz kurslardan ücret alınmaya başlanması vatandaşı çileden çıkarttı. Tüm belediyelerde Kültür Sanat adı altında açılan kurslar yıllardır belediyeler tarafından vatandaşlara ücretsiz olarak verilmektedir. Tiyatrodan, müziğe el sanatlarından resim eğitimine kadar ücretsiz olarak vatandaşa verilen kurslar Konak Belediyesi’nde artık ücretli. Geçtiğimiz günlerde Bahar Almaç’ın yönettiği Konak Belediyesi koro kursunda ilginç bir olay yaşandı. Kursun verildiği Güzelyalı Kültür Merkezi’ne 24 Kasım akşamı kurs saatlerinde gelen Kültür Müdürü, ücretsiz kurs alan vatandaşlara aldıkları eğitimin artık ücretli olduğunu, bundan sonra her ay kişi başına 60 TL ödemeleri gerektiğini söyledi. Bu duruma itiraz eden kursiyerlere ‘’Bunu başkan istemiyor meclis üyeleri oyladı ve ücret alınmasına karar verildi ‘’ denildi. Ancak Abdül Batur Narlıdere Belediyesi’nde de ücretsiz kurslardan para toplamaya kalkmış ama başaramamış. Konak’ta başardı.”

Makbuzsuz ve imza karşılığı elden toplandığı ileri sürülen kurs ücretlerine bir taraftan vatandaş tepki gösterirken, öbür taraftan önergeye nasıl bir cevap verileceği merak konusu oldu.
İddialar doğru ise Batur’un başının ağrıyacağı görülüyor. Daha önce başka kurslardan para alındığı ile ilgili eleştirilen Konak Belediye Başkanı, önergeye verilecek cevap ile hepsine açıklık getirmiş olacak. Ancak işin yargıya taşınacağı yönünde hazırlık yapıldığı ileri sürüldü.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Cumhur İttifakı Kemalpaşa’dan, Belediye Başkanı Türkmen’e tepki

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.