BERGAMA YALNIZ DEĞİLSİN

Necati Bahçeci

Gsm ; 0 505 545 44 33
  • 23 Kasım 2021 07:12

BERGAMA YALNIZ DEĞİLSİNAK Parti, son yerel seçimlerde Bergama Belediye Başkanlığı’nı 500 küsur gibi bir oyla ucu ucuna kazandı. CHP, hala bu seçimin nasıl kaybedildiğini konuşuyor.
Durum böyle olunca, CHP cephesinin muhalefet yapma isteğini anlayabiliyorum. Millet Bahçesi’nde 86 esnafın sıkıntısına mal bulmuş mağribi gibi sarılmalarını bir yere kadar makul da bulabilirim. Ancak, konu 105 bin nüfuslu Bergama’nın genelinin haklarına gelince bir kez daha düşünmelerini öneririm. Hele benzeri bir projeyi siz de vaat ettiyseniz, bunu siyasallaştıramazsınız.
Oysa, ilçe başkanı ve vekilleri konuyu gündemde tutarak, köpürtüyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer müdahil olmakla kalmayıp, dava bile açtı. Eğer bu konu eski Başkan Aziz Kocaoğlu döneminde olsaydı, inanıyorum ki bir orta yol bulunurdu.
Radyo Romantik Türk’te Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu’ya, millet bahçesi ilgili tüm soruları sordum, cevaplarını da aldım. Bunu www.gazeteege.com.tr’den okuyabilirsiniz. Burada tekrar etmek istemiyorum.
Başkan Koştu ile 14 ay önce de program yapmış, İzmir’in en uzak ilçesi olduğu için üzülmemelerini söylemiş; “BERGAMA YALNIZ DEĞİLSİN” diyerek, tarihi kentin artık cazibe merkezi olma zamanının geldiğini ifade etmiştim. Şimdi yalnız olmadığını gösterme zamanı. İstemezükçüler’in siyasallaştıramayacağı bir proje olduğunu düşünüyorum. Esnafın da mağdur edildiğine, edileceğine de inanmıyorum. Bir 50 yıl daha geçse belediye bütçesi ile olamayacak bu projede merkezi idarenin desteğini kaybetmemek lazım.
Hakan Koştu’dan önce imzalanmış kira sözleşmesi ile belediye başkanını sorumlu tutarak, yüklenmek ne kadar adil? Kaldı ki, yayında söylediklerine bakarsak, bir esnaf çocuğu başkanının iyi niyetini görmek mümkün. Yarın da yüz yüze bakacağınızı düşünerek söylüyorum, gaza gelmeyin. Davalar çekilmeli, proje yarım kalmamalı. Tunç Başkan da, ilçe belediyelerin ağabeyi olduğunu unutmamalı.
Öte yandan İzmir dışından CHP milletvekillerinin bile köy köy dolaştığı Bergama’da AK Partili vekilleri, yöneticileri görememek, millet bahçesi konusunda belediye başkanının arkasında duracak beyanlara da rastlamamak doğrusu garip değil mi? Anlaşılan sadece Bergama değil, Başkan da yalnız!
Bu yazıyı kim nasıl değerlendirir bilemem ama ben ne yaptığımı biliyorum. İyi niyetle ifade ettiğim bu cümlelerin karşılık bulacağına inanıyorum.
Kimse yalnız değildir.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Bornova’da Atatürk Oratoryosu heyecanı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.