Kadın olmak..!

  • 8 Mart 2023 09:44

Kadın olmak zordur şu hayatta… Her şey insanın üstüne gelir. Başka kimse yokmuş gibi etrafta, baş etmek gerekir bütün zorluklarla…Anlatsan anlatılmaz, atsan atılmaz derler ya hani. Kadın olmak öyle bir şey şu hayatta. Kadın olmanın zorluklarını en ucunda da olsa yaşamak ama yılmamak gerekir. Kadın olmak deyince çoğu zaman sözler havada kalır. Baktığımızda bizi bizden başka anlayan yoktur. Aslında en büyük düşmanımız çoğu zaman hem cinslerimizdir. Dinlenemeyen bir çok duygunun dillendiği bazı sözlere, en güzel çözüm susmaktır. Anlamazlar kadınları çoğu zamanda anlamak istemezler. Zordur kadın olmak. Dimdik ayakta durmak…

Kimse bir başkasını yargılayabilecek kadar kusursuz değildir, ama kendinde bu haddi görecek kadar hadsizdir…Kadın olmak zordur şu hayatta…Hayatla dalga geçmek acı çekmiş insanların hakkıdır. Bunu acı çekmeyen anlayamaz. Ama biz neyi anlarız biliyor musunuz? Emek harcadığımız insanların bizi harcadığın da büyüdüğümüzü…O kadarını da yapmaz dediğimiz insanlar tam olarak o kadarını yaptı hep…Belki de en tehlikeli insanlar büyük makamlara gelmiş küçük insanlar oldu. Tüm hayatı boyunca zorluklarla mücadele eden kadınlar en büyük sıkıntıyı sanırım paranın ve makamın olduğu kısmi yerlerde kabul edilmeyen tekliflere karşılık birinci düşman seçilerek yaşıyor. Saymakla bitmez kadın olmanın zorlukları, taşıdığı yükü, güçlü görünme direnci, düşmeden ayakta kalabilme mücadelesi… Her şey yalan benim hayatımda tek gerçek daimi arkadaşım yalnızlığımla…!

BİR ÇIĞLIK YALNIZLIĞIMIZ, HEPİNİZ SAĞIRSINIZ..!

Bu haber ilgini çekebilir ->  Çeşme’de turizm sezonu öncesi altyapı atağı
YAZARIN SON YAZILARI
Bir isyandır yalnızlık - 4 Mayıs 2023 09:26
“ONLAR EVLAT” - 3 Nisan 2023 14:17
Kadın olmak..! - 8 Mart 2023 09:44
KARANLIĞIN BÜYÜSÜ - 6 Mart 2023 13:17
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.