Bir isyandır yalnızlık

  • 4 Mayıs 2023 09:26

Aslında hayatta kimseye güvenmeyeceksin demek saçmalıktır. Fakat kime iki defa güveneceğini hesaplamalı insan. Yalnızlık meşakkatli iştir. Kendi kendine konuşmak neyse de, cevap vermek bir hayli zor oluyor. Gördüklerimse elimde kalemde, yalnızlığın şarkısını yazıyorum. YaInızlık diş ağrısına benzer sancısı gece başIar.

Gerçekten bir isyan mı yalnızlık? Bir seçim mi? Yoksa bir tesadüf mü? Hani yalnızlık Allah’a mahsus derler ya…Bazende bir tercihtir, bazen bir sesleniş ve bazende yok oluş. En kötüsü de kalabalığın verdiği yalnızlıktır. “Ne kadar hazin bir çağda yaşıyoruz, bir önyargıyı ortadan kaIdırmak atomu parçaIamaktan daha güç” demiş AIbert Einstein. Ne güzelde söylemiş. Hani eskiler hep hatırlanır ya…Anılar canlanır, özlenir. Ben de neyi özlüyorum biliyor musunuz? Yok olan insanlığı. Biliyorum ki insanlar sadece eşsizdir ve karşılaştırılamaz. Kimse kimseden üstün değildir. Fakat ülkemizde yaşanan olaylar insanlık dışı şeylere şahit olmamıza sebep oluyor. Nereye doğru gidiyoruz bilen var mı? Duygularımızı, yüreğimizi, sevincimizi, güvenimizi ve en önemlisi mertliği, dürüstlüğü nerede ve nasıl bıraktık? Sahte tebessümler, samimiyetsizlik ve menfeaat top 10 listesinde ilk sırada yer alırken, bir bebek kadar güzel yüreklerin yok oluşu belki de yalnızlığı bir tercih haline getirdi.

Bir çok insan öyle ki sanki satın almış tüm kişiliğini, beraberinde tüm hayatını ve hayallerini. Dur desek duyulur mu sesimiz? Bir olurmu yüreğimiz, durur mu kavgalar, biter mi oyunlar..?Gözyaşının bile görevi varmış, ardından gelecek gülümseme için temizlik yaparmış. İnsanların elinde olan imkanlarda vardır. Yok oluş ve var oluş gibi. Yanlış anlamayalım lütfen haşa canlıların yok oluş ve var oluşundan bahsetmiyorum. Bizlere verilen aklımızı en doğru şekilde kullanmak adına yapılanlardan söz ediyorum. Melek gibi insan derler ya… Ne güzel işte melekler ile arkadaş olmak varken neden şeytanı tercih edelim. Kötü olan her şeyi, her düşünceyi uzaklaştırlaım kendimizden ve çevremizden. Uzun lafın kısası yalnızlık tercihimiz olmasın. Birlik beraberlik kaderimiz olsun, çizdiğimiz yol vazgeçemediğimiz kuralımız olsun. Size iyi davranan insanları sevin, iyi davranmayanlar için de iyi temennilerde bulunun… 🙂

Bu haber ilgini çekebilir ->  FOÇA WİNDSURF TÜRKİYE ŞAMPİYONASI MW PHOKAİA ETABINA HAZIR

 

YAZARIN SON YAZILARI
Bir isyandır yalnızlık - 4 Mayıs 2023 09:26
“ONLAR EVLAT” - 3 Nisan 2023 14:17
Kadın olmak..! - 8 Mart 2023 09:44
KARANLIĞIN BÜYÜSÜ - 6 Mart 2023 13:17
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.