YÜKSEL’DEN GENÇLERE +1 ZİYARET

YÜKSEL’DEN GENÇLERE  +1 ZİYARET
  • 26 Mart 2016 13:31

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel Bornova Belediyesi tarafından hayata geçirilen projelerden Gençlik Merkezi ve +1 Down  Kafeyi ziyaret etti. Yüksel Gençlerle sohbet ederken, masa tenisi turnuvasına da katıldı.

CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ve CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar  ile birlikte Bornova’da  Üniversite gençlerine ücretsiz hizmetler sunan Gençlik Merkezi ve Down Sendromlu gençlerin iş sahibi olması ve sosyal hayata kazandırılması için açılan +1 Down Kafe’yi  ziyaret etti. Gençlik Merkezinde öğrencilerle sohbet eden Yüksel, gençlerle masa tenisi de oynadı.

SOSYAL BELEDİYECİLİK BÖYLE YAPILIR

Alaattin Yüksel ” İnsana dokunan, hayatı kolaylaştıran, sosyal belediyecilik hizmetlerinin  en güzel örneklerini CHP’li belediyelere bakarsanız görürsünüz” derken, şunları ifade etti.

Gençlik bizim en büyük güvencemiz. Çağdaş, modern ve kaliteli bir eğitim alan yeni nesillerimiz, Cumhuriyet Türkiye’sinin devamı, Atatürk ilkelerinin yaşatılması ve uygulanması için olmazsa olmazımızdır. Bugün Türkiye’yi yönetenlerin ülkemizi düşürdüğü bu içler acısı durumdan kurtulmamız ve yeniden huzur, barış içinde yaşayan bir ülke konumuna gelmemiz gençlerimiz sayesinde olacaktır. Onlardan böylesine büyük beklentilerimiz varken, onlarında bizden beklentileri olduğunu asla unutmamalıyız.  Bunun için yerel yönetimlerimize büyük görevler düşüyor. Bugün gençlerimizin yanındayız ve görüyoruz ki, Bornova Belediyemiz onlara çok iyi imkanlar sunmakta. Üstelik Gençlik merkezinde sunulan tüm hizmetlerden de ücretsiz faydalanabiliyorlar, bu çok önemli.  Hepimiz görüyoruz, burada sıcak bir ortamda, ders çalışıp, yemeklerini yiyebiliyor, arkadaşlarıyla güzel bir ortamda çay-kahve sohbetlerini gerçekleştirebiliyor veya masa tenisi oynayarak stres atabiliyorlar. Üniversite kenti olan Bornova’da yaşayan gençlerimiz bu anlamda oldukça şanslı. İşte sosyal belediyecilik böyle yapılır.

YÜKSEL'DEN GENÇLERE  +1 ZİYARET

+1 ZİYARET

Gençlik Merkezinin ardından, Down Sendromlu gençlerin çalıştığı  +1 Down Kafenin çalışanlarıyla bir araya geldi. Burada da, gençlerle uzun süre sohbet eden Yüksel ” Türkiye’de ender örneklerini gördüğümüz projelerden biri, Bornova belediyemizin öncülüğünde hayata geçirilmiş. Bu kafenin çalışanlarının güler yüzünü ve sıcak sohbetini başka hiç bir yerde görmedim. Down Sendromlu gençlerimizin bizlerden eksiği değil,  fazlası olduğunu artık herkes biliyor ama, bunu iş hayatında görmek ayrı bir mutluluk oldu.  Fırsat ve imkan verildiğinde, bu gençlerimizin iş hayatında da nasıl başarılı olacaklarını burada görüyoruz. Dilerim ki bu tür mekanlar daha da çoğalır” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  İzmir’in geleneksel festivaliyle Bayındır’da yine çiçekler açtı 

Yüksel,  gençlere yönelik projeleri hayata geçiren Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’yı hizmetlerinden dolayı tebrik ederken, Olgun Atila’ da ” Toplumun her kesimi için çok önemli sosyal hizmetleri hayata geçirdiklerini, ama kendileri için öğrencilerin ve gençlerin ayrı bir önemi olduğu belirterek, desteği ve ziyaretleri için Alaattin Yüksel’e teşekkür etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.