Yüksel’den Çarpıcı Açıklamalar

Yüksel’den Çarpıcı Açıklamalar
  • 22 Ocak 2016 13:36

CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, Ben TV’de katıldığı yayında, il kongresi, CHP kurultayı ve Parti Meclisi konularında açıklamalarında bulundu.

Yüksel, şöyle konuştu:

“KOLTUK YÜKSELDİKÇE İNSAN KIRICI OLABİLİYOR”

Kamuoyunda ‘Genel Başkan çizik yedi’ gibi algılar oluştu. Bu algı yanlış. Çizikler CHP’de parti içi demokrasinin çalıştığını gösteren bir göstergedir. İl kongresinde de kurultayda da CHP’liye askıyla bir şey yaptıramazsınız. Özgür iradesiyle oy kullanır. Genel Başkan partideki eski alışkanlıkları uygulamayan bir isim. Genel Başkan PM’ye kim girerse çalışacak rahatlığındaydı. Bu kurumlarda görev almanın zorlukları vardır. Kendi seçim bölgenizden koparsınız ülkeyi dolaşırsınız. Koltuk yükseldikçe herhalde insan kırıcı da olabiliyor. En önemlisi parti yüzde 25’te takılıp kalmıştı. Partiyi güçlü bir iktidar partisine dönüştüremiyorsunuz. Bir şekilde partiyi yönetenlere kurultaylarda fatura kesiliyor. Genel Başkanlığa adaylar vardı. Genel Başkan çalışkan, dürüst, inançlı, çıkar peşinde olmayan bir isim. Tabanda ‘Genel başkan devam eder, kadrolarında sorun var’ düşüncesi oluştu herhalde. Kurultayda böyle bir sonuç çıktı.

“YİNE BENİM DÖNEMİMDE TEMSİL FAZLAYDI”

İl yönetim kurulu toplantımız vardı. Bir değerlendirme yaptık. İl yönetimimdeki bütün arkadaşlarımız kurultay sonuçlarından memnun olduğunu ifade ettiler. Ve bu konuda tebrik alıyorum. ‘İlk kez böyle bir şey oluyor, ilk kez bu kadar güçlü temsil ediliyoruz’ diyorlar. İlk kez değil. Yıllar önce yine benim il başkanı olduğum dönemde temsil fazlaydı. İzmir sayısal olarak güçlü oldu. Nitelik olarak ufak tefek tartışmalar oluyor. Ne yaparsanız yapın eleştirileri yüzde yüz kesmek mümkün değil. Tartışmayı asgariye indirmek için kurultay delegelerimizle, vekillerimizle, belediye başkanlarımızla, ilçe başkanlarımızla toplandık. Hepsinin görüşlerini aldım. Aday olmak isteyenlere sordum. Önerileri aldım. Genel Başkanımız il başkanlarına ‘5’er isim yazın’ dedi. Ben 10’un üstünde isim yazdım. ‘Aday olmak isteyenler varsa söylesin onları da Genel Başkan’a iletirim’ dedim. İsimleri açıklamadım tartışma olur diye. Toplantıda aday isimlerini aldım. İçime sinmedi. Tek tek ilçe başkanlarımızı aktardım. Adaylar şekillendi. ‘Bunlardan hangilerini görmek istiyorsunuz?’ diye sordum. Genel Başkan’a bana fikrimi söyle derse söyleyeceğimi de zaten açıklamıştım. 104 kişilik anahtar listesi sonrası ve 52 kişilik listeyi 3 il başkanına hazırlamamızı söyledi. Olmazlarını da söyledi. Ben aday olan arkadaşlarımızın tamamını söyledim orada. Vekillerin takdirini Genel Başkan’a bırakmıştık. İzmir’den Genel Başkan’a ilettiğimiz listede vekil yoktu. Vekillere Grup Başkanvekillerinden haber gelmeden aday olmayın dedim. Genel Başkanımızın önüne gelen 150’den fazla isim vardı. Genel Başkan o liste üzerinden 104’e hatta 105’e düşürdü. 52 kişilik listede benimle olursa iyi olur dediği isimleri söyledi ve 52 kişilik liste için biz çalıştık.

“EKİPÇİLİK YAPMADIM”

Partiyi kamuoyunda tartıştırmak istemiyorum. Ekip diye bir şey yok! Bana gelip ‘Ekipte siyaset yapmak istiyorum’ diyorlar. Yok öyle bir şey. Haksız bir eleştiri. Doğru olmadığını en iyi anlatan örnek; ilk il başkanı seçildiğimde yönetim kurulu 3 ayrı listeden oluştu. Kemal Karataş’ın Selçuk Ayhan’ın listesinden de 10’ar isim girdi. Zor bir yönetimdi. 3 yıl boyunca oybirliğiyle kararlar aldık. Ekipçilik yapmadık. En iyi bildiğim konuları bile dönüp dönüp sordum. ‘Benim listem-onun listesi’ demedim. Ekipse hepsi ekibim. Dikkatli izleyin. İl kongresinde 2 arkadaşımız dışarıdan geldi. Bir belediye başkanının desteklediği diğer listede yer alan ve o belediye başkanına yakın bir isim olan Hatice Tatlı’yı başkanlık divanına aldım. Kamil Okyay Sındır’ın PM’de olması gerektiğini özellikle söyledim. Niteliklidir, birikimlidir, kavgacı değildir. Parti kültürünü almış herkesle çalışırım. Benim derdim partiyi büyütmek. Oy oranını yüzde 60’a taşımak istiyorum. Bunu dar bir ekiple yapamazsınız. Kavga ederek yapamazsınız. Ezber boza boza geliyorum. Partinin İzmir’in ihtiyacı var dendi. Son anda aday oldum. Bunu bile 3 gün kala kabul ettim. Görevi yaptıktan sonra jübilemi yaparak giderim.

Bu haber ilgini çekebilir ->  FOÇA’NIN GÜZELLİKLERİ FOTOĞRAFA YANSIDI

“İLÇELERİ DOLAŞAMADIM”

Kısa bir zaman kala aday oldum. İlçeleri dolaşamadım. Delegeyle bire bir görüşemedim. 400 imza vardı. Destek çok olunca istek de çok olur. Değerlendiremezseniz karşıya gider. Çarşaf listeli seçim zordur. Boş oy iptal oy çıkar. 100’e yakın boş ve iptal vardı.

“KURUP KURUP BALTAYA TABANCAYA DÖNÜŞTÜRMEYİN”

Kırgınlık kızgınlık olabilir. Kongre günü çeşitli tartışmalar yaşandı. Tuncay Bey’in konuşması sırasında olaylar oldu. Ben orada yoktum ama olsaydım engellemek için her şeyi yapardım. Devamında Yüksel Çakmur ve Aziz Başkan’ın gergin konuşmaları oldu. Bunlar da yanlış bana göre.  Bunu kurup kurup baltaya tabancaya dönüştürmeyin diyorum. Partiyi toparla dediler bana. Ona buna vurursam nasıl toparlarım. Gücümüzü enerjimizi dışa dönük harcayacağız.

“BAŞKA PARTİLERDE ADAY OLDU DİYE DÖVÜYORLAR”

Balbay’la defalarca konuştuk. Demokrasiye inanıyorsak eğer herkes istediği yere aday olabilir. Vefa gibi konular başka bir şey. Partiyi daha iyi yönetebileceği ile ilgili iddiaları vardı. Aday oldu. Düşüncelerimi aktarmak istiyorum dedi. Ben de saygı duydum. Onun imza toplayamamasını il başkanlarıyla demokrasi ayıbı olarak düşündük. Başka partilerde adam aday oldu diye dövüyorlar!

“GÖĞSÜMÜ GERE GERE YENİ CHP’LİYİM””

 Ulusal kesimde sorun varmış gibi göstermeye çalışanlar var. Bunu yapanlar yüzde yarım oy bile alamayan particikler. CHP ile niye uğraşıyorsun? İktidarla kol kola bunu yapan bir anlayış var. Ulusalcılık ülkenin çıkarlarını korumaktır. Biz bunu böyle görüyoruz. Yeni CHP ne diye sorarsanız, böyle bir kavram var. Genel başkan ilk seçildiğinde de söyledi. Genel Başkan seçilmeden önce partimizin oyunun yüzde 19-20’lerde olduğu görülüyordu. Genel Başkan’dan sonra yapılan araştırmalarda ise yüzde 30’lara çıktığı görüldü. Yeni CHP diye söylenilen şey bu. Biz seçim barajının kaldırılmasını istemiyorduk. Şimdi ise kaldırılmasını istiyoruz. Siyasi partiler yasasının değişmesini istiyoruz. Kendi içimizde parti yarışlarında delegeler dövülmesin istiyoruz. Her aşamada yeni değişimler istiyoruz. İdeoloji anlamında bir değişim yok. Yeni CHP budur. Bende göğsümü gere gere yeni CHP’liyim diyorum.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.