Yıldırım’ın MHP’lilerin ayakta alkışladığı konuşması: Millet hep en doğru kararı verdi

Yıldırım’ın MHP’lilerin ayakta alkışladığı konuşması: Millet hep en doğru kararı verdi
  • 21 Ocak 2017 13:02

‘Partili cumhurbaşkanlığı’nı içeren anayasa değişikliği teklifinin Meclis’te 339 oyla kabul edilmesinin ardından konuşan Başbakan Binali Yıldırım, “Milletin vereceği karar en isabetli karar olacaktır” dedi.

Genel Kurul’da geceyarılarına kadar süren oturumlar, tartışmalar, hatta Meclis kürsüsünün sökülmesine varan kavgalarla 18 maddenin tamamı kabul edildi. Dün gece yarısı yapılan oturumda, teklifin tümüne dair son oylama da gerçekleştirilerek 339 kabul oyuyla referandum sürecine girildi.

Toplam 488 oyun, 339’u kabul, 142’si ret, beşi boş, ikisi geçersiz olarak sayıldı. Oylamanın ardından HDP ve CHP milletvekilleri Genel Kurul’u terk etti. Sadece CHP’li Deniz Baykal kaldı.

‘Şimdi karar milletin’

Genel Kurul’da konuşan Başbakan Binali Yıldırım, anayasa değişikliğinde kararı ‘milletin’ vereceğini kaydederek şöyle konuştu: “Anayasa değişikliği teklifinin görüşmelerini yaptık. Değişikliği gerçekleştirecek olan aziz Türk milletidir. Vekiller olarak bize verilen görevi yaptık. Şimdi söz, karar milletindir. Yetki milletindir, mühür milletin elindedir. Milletimiz bu konuda son sözü söyleyecek son kararı verecektir. Türk milleti cumhuriyete cumhuriyetin değer ve kazanımlarına aşık bir millettir.”

Cumhuriyetin bir kurtuluş mücadelesi ardından kurulduğuna vurgu yapan Yıldırım, “Bu aziz millet 23 Nisan 1920’de bu yüce Meclis’i kurmuştur. Kahramanca bir kurtuluş mücadelesi verdi. İstiklalin kendisi kazandı. 29 Ekim 1923’te cumhuriyeti ilan etti, sahip çıktı, korudu kolladı büyüterek bugünlere getirdi. 15 Temmuz gecesi bu necip millet Gazi Meclis’i ile birlikte hükümeti, devleti, ülkesini, canı pahasına korudu, dünyanın hayranlığını kazandı” dedi.

‘Millet en iyisini bilendir’

“Sandık her önüne geldiğinde en doğru kararı verdi millet” diyen Başbakan, halkın bir kez daha mutlaka doğru kararı vereceğini çünkü sandığa akıl ve vicdanıyla gideceğini söyledi.

Yıldırım, “Türkiye için en doğru tercihi yapacaktır. Milletin vereceği karar en isabetli karar olacaktır. Millet her şeyin en iyisini bilendir”derken, görüşmeler sırasında yoğun mesai harcayan Meclis çalışanlarına da teşekkür etti.

Başbakanın konuşmasını MHP sıraları ayakta alkışladı. Konuşmanın ardından Yıldırım’la MHP Lideri Devlet Bahçeli bir süre konuştu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  İzmir altyapısı güçlü ve afetlere dirençli kent olarak öne çıkacak
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.