CHP FOÇA MONARŞİK Mİ?

CHP FOÇA MONARŞİK Mİ?
  • 19 Mayıs 2024 22:40

Tuncay Kır Kaleme aldı ;

CHP FOÇA MONARŞİK Mİ?
(Son 9 ayda ne oldu)

20 Ağustos 2023’de gerçekleştirilen ilçe kongresinde mevcut CHP Foça İlçe Başkanı Ayla Yılmaz Ezer başkan adayı olmayacağını açıklamış bunun üzerine tek aday Esen Çeşmeci, CHP Foça İlçe Örgütünün dümenine oturmuştu. Aradan 6 ay geçti CHP Genel Merkezi Foça’daki 19 Belediye Başkanı Aday Adayı arasından Saniye Bora Fıçı‘yı 2024 seçimlerinde CHP’yi Foça’da temsil edecek başkan adayı olarak açıkladı. İlçe yönetimi bu karara bayılmasa da karşı da çıkmadı. Seçim sathı mahalinde süreç ilerlerken sıra meclis üyesi adaylarının belirlenmesine geldi. 50’den fazla başvuru vardı ve adaylar en azından meclis üyelerinin önseçimle belirlenmesi gerektiğini düşünüyordu. Öyle ya Foça CHP’nin kalesiydi ve insanlara demokrasiyi yaşatmalıydı. Ama evdeki hesap çarşıya uymadı ve meclis üyeleri de aynı başkan adaylığında olduğu gibi ilçe yönetimi tarafından değil atamayla gelen belediye başkan adayından geldi. Foça’nın, Foçalı’nın aşina olmadığı isimler ilk sıralara yazıldı. Tepeden inme başkan adayına ses çıkarmayanlar tepeden inme meclis üyeliği listesine kükredi. Ama Nasrettin hocanın dediği gibi “kazan doğururken iyi de, kazan ölünce mi kötü arkadaş?”. Velhasıl ilçe yönetiminden bir arkadaş “madem genel merkez bizi takmıyor, o zaman istifa edelim dedi. Yönetim ve ilçe başkanı düşündü taşındı kararını verdi. İstifalarını şu satırlarla açıkladılar:

Sandık için çok çaba gösterdik. Her türlü yolu denedik. Her türlü iletişime geçtik; fakat genel merkez, Foça’yı ve Foça’nın iradesini yok saydı. Şimdi; halkımıza verdiğimiz sözü tutuyoruz. Foça’nın iradesini hiçe sayan, Foça halkının çıkarları yerine, büyük rant sermayesinin isteklerini yerine getirmeye karar vermiş, Atatürk ilke ve prensipleri ile bağdaşmayan, Cumhuriyet Halk Partisi’nin geçmişten bugüne kadar getirdiği değerleri ayaklar altına alan yapılanmanın suç ortağı olmayacağız. Foça’mıza ve Cumhuriyet Halk Parti’mize sahip çıkmaya, onları korumaya; Foça halkının mutluluğu, huzuru ve refahı için sonuna kadar çalışmaya devam edeceğiz.

Yönetimin istifası Belediye Başkan adayını çok yıpratsa da sonunda ölüm yoktu Foça CHP‘nin kalesiydi ve nasılsa seçim cepteydi.

Hemen toplanıldı yeni yollar arandı ve Foça Eski İlçe Başkanlarından son iki yerel seçimde belediye başkan aday adayı olan azmini ve zekasını taktir ettiğim Günal Biçer başkanlığında, eski yönetimden istifa etmeyenlere yeni üyelerde eklenerek CHP Foça İlçe Yönetim Kurulu oluşturuldu. Günal Biçer‘in aldığı sorumluluk kelimelerle zor ifade edilir. Seçim kazanılınca zaten CHP Foça’da kaybetmez denilecekti, öyle de oldu. Ama Seçimi CHP dışında bir parti kazansaydı Günal Biçer CHP’nin Foça’daki 7 dönem aralıksız iktidarını yıkan ilçe başkanı olarak tarihe geçecekti. Omuzladığı bu tarihi sorumluluktan dolayı kendisini tebrik ediyorum.

Seçim oldu bitti geçti, Günal Biçer göreve geldiğinde verdiği sözü yerine getirdi. Belediye Başkanı mazbatasını aldı, Biçer ilçe başkanlığından istifa etti ve İzmir İtfaiye Müdürlüğündeki memuriyetine geri döndü. Yönetim aynı kalmak üzere yerine bu sefer eski ilçe başkanlarından Suat Yılmaz’ı ilçe başkanı olarak atadılar. İyi kötü doğru yanlış 45 gündür ilçe başkanlığı görevini yerine getiren başkan koltuğundan memnun olacak ki CHP Foça’da kimse ilçe başkanlık seçiminden bahsetmiyor. İyi de arkadaşlar o işler öyle olmuyor. Atamız bile kimsenin niyeti olmamasına rağmen demokrasi çarkı işlesin diye kendisine muhalif parti kurdurmuş mecliste. Bir seçim yapında atanarak gelen ilçe başkanı iyi mi kötü mü, kalsın mı gitsin mi herkes görsün. Göreve devam etme isterse tekrar aday olsun. Bence CHP Foça’da ilçe başkanlığı yapmamış genç arkadaşların artık önünü açma vaktidir. Monarşik değilseniz ve gerçekten demokratsanız bir an önce ilçe seçimi yapılması için harekete geçeceğinizden hiç şüphem yok.

Güzel günlerde görüşmek dileğiyle.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 3 YORUM
  1. Ufuk ö. dedi ki:

    Kafadaki bir çok soru işaretini ortadan kaldıran , güzel ve akıcı bir yazı olmuş. Kaleminize sağlık ..

  2. Anonim dedi ki:

    Yazıda zaten bahsetmissin ilçe başkanına kimse itiraz etmiyor sesi çıkmıyor diye az siyaseti bilenler gerekte olmadığını bilir siyasetin kurdu olanlar ise ara dönemdeki ilçe başkanlığının çok önemli olmadığını seçime yakın dönemde seçilen başkanın muhum olduğunu bilir holikart ve monarşi gelince onlar hiç memnun değiller bu işi kaza olarak görüyorlar ikinci dönem bunu düzeltmeye çalışacaklar başkana gelince doğruları var mı var fakat ilçeyi ve kişileri tanımadığı için oda kazalar yapıyor olabilir zaman vermek lazım fakat monarşi sevmedi mutlaka 2. Dönem ilçe belirlemede hamlesi olacaktır

  3. Boşveremem dedi ki:

    Eski alışkanlıklardan vazgeçmiyor Tuncay Kır. Çemberin dışında kaldığı an başlıyor muhalefete. Muhalefeti de bel altına vurmanın bir tıķ ötesine geçmiyor malesef.Bir de yazısının sonunda Daha önce İlçe Başkanlığı yapmamış genç adaylar diyor. Kimi tarif ediyor ki. Kıyamam köşe yazarı raconu da kesiyor hemde.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.