Ve Erkan Özkan Başkan Soyer’e bayrak açtı

Ve Erkan Özkan Başkan Soyer’e bayrak açtı
  • 18 Ağustos 2023 15:31

Uzun süredir gündemden düşmeyen konulardan biri olan Harmandalı çöp tesisinin artık yeterli gelmemesi ve alternatif yolların aranması ile ilgili geçtiğimiz haftalarda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer açıklama yapmış ve Menderes ve Urla için girişimlerinin yapıldığını ancak engellendiklerini belirterek zamanın İzmir Valisi olan Yavuz Selim Köşgerden yardım istemişti.
Konuya ilişkin çalışmalar sürdüren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e seçilmiş olan Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar destek vermişve “Bu tesisi kimse çöplük olarak düşünmesin. Burası ayrıştırma yapılan ve enerji üreten bir fabrika” demişti. Ancak Başkan Kayaların açığa alınmasının ardından göreve atanan başkan vekili Erkan Özkan konuya ilişkin hiç bir açıklama yapmayarak sessizliğini korumuş Gazete Ege olarak sessizliğinin nedenini 28 Temmuz’da yaptığımız haber ile sormuştuk.

Haberi okumak için linke tıklayınız

https://gazeteege.com.tr/menderese-tunc-soyere-defans/
Geçen süreçte Menderes Belediye Başkan Vekili Erkan Özkan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e bayrak açtı ve projeye karşı olduğu yönünde açıklama yaptı.
Menderes Belediye Başkan Vekili Erkan Özkan’ın açıklaması şöyle;
Biz yerel yöneticiler olarak halkımızın sesiyiz. Ben de Menderes Belediye Başkan Vekili olarak halkımın sesini kamuoyuna duyuruyorum. Menderes’e yapılmak istenen tesis ile ilgili farklı çevrelerden açıklamalar yapılıyor, imza kampanyaları başlatılıyor. Ancak ilçemize yapılacak tesis ile ilgili zaten Tarım Orman İl Müdürlüğü itirazda bulundu, İnceleme Değerlendirme Kurulu tarafından değerlendirmeye alındı. Bunun dışında da Menderesli hemşehrilerim bu tesisin ilçemize yapılmasına karşı. Yetkili kurumların itirazları ve ilçe halkının konuya olumsuz bakmasına rağmen yapılan açıklamalara bir anlam veremiyorum. Madem bir kampanya yapılıyor gelsinler Menderes’te tesisle ilgili anket düzenlesinler. Bu anketten çıkacak sonuç bölge halkının iradesini ortaya koyacaktır. Kimse kusura bakmasın ama Menderes’in geleceğine Mendereslilerden başkası karar veremez.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Tunç SOYER (@tuncsoyer)’in paylaştığı bir gönderi

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Önal: “Her mahallemize adil ve eşit hizmet gidecek”
ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.