Urla’nın en sağlıklı festivali renkli görüntülerle başladı

Urla’nın en sağlıklı festivali renkli görüntülerle başladı
  • 26 Nisan 2019 12:05

GAZETE EGE \ SELCAN ŞERİFAKİ- GÜLŞAH İNALLEZ 

Urla Belediyesi’nin her yıl Nisan ayında düzenlediği ve artık ilçede geleneksel hale gelen ve uluslararası üne kavuşan Enginar Festivali renkli kortej yürüyüşü ile start aldı.

Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz ve CHP’li İzmir milletvekilleri Tacettin Bayır, Murat Bakan, Bedri Serter önderliğinde başlayan kortej yürüyüşü festival alanında sona erdi. Festivalin töreni Urla’da eğitim kazası nedeniyle hayatını kaybeden şehit er Hüseyin Bulut’a saygı duruşu ile başladı. 5. Urla Festivali’nde enginarın yanında bu yıl çilekin de tanıtımı yapıldı. Urla'nın en sağlıklı festivali renkli görüntülerle başladı

Bando ekibi eşliğinde söylenen istiklal marşının ardından törende konuşan Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, “Çapa yapmaktan elleri nasır tutmuş Ayşe teyzem, tarlada traktör başında çalışan Ahmet amcam ve dikiş dikmekten gözleri yorulmus emektar gençlerimiz, yaşlılarımız ve çocuklarımızın hazırladığı bu bir Urla hikayesi ve bura da esnafımızda var. Bende hem çiftçilik yapmış bir esnaf çocuğu olarak burada olmaktan ve belediye başkanı olmaktan son derece onur duyuyorum. Sevgili konuklar değerli hemşehrilerim üreticilerimizle aracısız buluşacağız. Tarladan sofraya alışverişi doya doya yaşayacağız. Festivalimiz boyunca 80 tane enginar üreticimiz, meyve sebze ve çileklerimiz 3 gün boyunca sizlere hizmet edecekler ve sizler olmaktan mutluluk duyacaklar. M. Kemal Atatürk’ün dediği gibi ülke kalkınması yerelden başlar. Urla’nın kalkınması ve üretilerin kazançlarının arttırılması için önemli bir etkinlik yapıyoruz” ifadelerini kullandı. Urla'nın en sağlıklı festivali renkli görüntülerle başladı

Urla’nın bereketli toprakları 

“Bu bereketli topraklar bizlere zeytin hurma zeytin enginarı kuşkonmazı üzümü otları ve daha çeşit çeşit bitkileri bize armağan ediyor” diyen Oğuz, Urla’nın zenginliklerine sahip çıkacaklarını dile getirdi: “Müthiş bir coğrafyada yaşıyoruz. Muhakkak bu yönde çiftçiyi desteklemeyi arzu ediyoruz. Toprağımıza ürünlerimize sahip çıkıyoruz. Bu bağlamda burada bugün kooperatif olarakta bulunanlara katkılarından dolayı şükranlarımı sunuyorum. Urla’nın sahip olduğu bir zengin mozaiği sunuyor. Urla hem bir tarım kenti ve plajlarıyla da turizm kenti. Tüm konuklarımıza sadece merkezi değil aynı zamanda Urla’mızın tüm coğrafyasını görebileceği köylerimizi de gezmesini arzuluyoruz.”

Bu haber ilgini çekebilir ->  Balçova Belediyesi’nden mobil dolandırıcılara karşı eğitim 
ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.