Tugay: “Aklı ve bilimi rehber edinen nesiller yetiştirmek için çalışıyoruz”

Tugay: “Aklı ve bilimi rehber edinen nesiller yetiştirmek için çalışıyoruz”
  • 15 Temmuz 2023 10:50
Yeni nesilleri evrensel değerlerle ve bilimle buluşturan Karşıyaka Belediyesi Evrensel Çocuk Merkezi Eğitim Kampüsü, bu yılık ilk yarısında yaklaşık 95 bin ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.
Türkiye’nin ilk ‘etkileşimli çocuk eğitim kampüsü’ olan tesis yaz döneminde de konuklarını ağırlamaya devam ederken, her gün 5 farklı atölye çalışması gerçekleştiriliyor.
Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “Geleceğe umutla bakan, bilimi önemseyen ve evrensel değerlere sahip nesiller için çalışıyor; bu amaca hizmet eden merkezlerimize tüm çocuklarımızı bekliyoruz” dedi.
ETKİLEŞİMLİ EĞİTİM FARKI
Karşıyaka Belediyesi, Türkiye’de alanında ilk ve tek olan Evrensel Çocuk Merkezi Karşıyaka Eğitim Kampüsü, son 6 ayda bireysel girişler ve okul gruplarının ziyaretleri ile 95 bin konuğa hizmet verdi. Yalı Mahallesi’nde 7 bin 200 metrekare arazi üzerinde kurulu olan kampüs, özellikle sunduğu ‘etkileşimli eğitim’ imkanıyla çocukların ve ailelerin vazgeçilmez adreslerinden biri oldu.
YERLEŞKEDE NELER VAR?
Kampüsün açık alanında paleontoloji adası, biyolojik gölet, fosil kazı adası ve inşaat adası gibi çeşitli bölümler bulunuyor. Kapalı kısımda ise yardımseverlik, dostluk, doğruluk, sorumluluk, sevgi, saygı ve hoşgörü gibi evrensel değerlerin anlatıldığı sergi alanları yer alıyor. Alanında uzman eğitmenler eşliğinde çeşitli atölye ve etkinlikler düzenleniyor.
Tüm bu uygulamalarla, çocukların merak duygularını ateşleyerek hayal güçlerinin, yaratıcılıklarının ve eleştirel düşünme becerilerinin oyunlarla geliştirilmesi; evrensel değerleri benimsemiş ve bilime ilgi duyan nesillerin yetiştirilmesi amaçlanıyor.
YAZA ÖZEL ATÖLYELER 
Yaz dönemi boyunca haftanın her günü 10.00 ila 20.00 saatleri arasında ziyaretçilerini ağırlayan Evrensel Çocuk Merkezi’nde Işığın Gizemi (8-12 yaş), Renkli Kuş Yuvası (4-7 yaş), Tarım Dostu Böcek (4-7 yaş), Dino Kaşifler (4-7 yaş) ve Etkileşimli Hikaye Anlatımı (0-6 yaş) başlıklı 5 farklı atölye yapılıyor. Kampüs içerisindeki Dino Kafe ise pazartesi hariç her gün 10.00 ila 19.00 saatleri arasında lezzetli menüleri ile konuklara hizmet vermeyi sürdürüyor. Evrensel Çocuk Merkezi’ni ziyaret etmek isteyenler, (0232) 324 63 43 numaralı telefondan da detaylı bilgi alabiliyor.
GELECEĞE YATIRIM 
Evrensel Çocuk Merkezi’nin çocuklara unutulmaz deneyimler sunduğunu vurgulayan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “Geleceğe umutla bakan, evrensel değerlere sahip olan, aklı ve bilimi rehber edinen; bilimi, doğayı, sanatı önemseyen bir nesil yetiştirmek için çalışıyoruz. Bu hedefe giden yolda, her geçen gün geliştirmeye devam ettiğimiz Evrensel Çocuk Merkezi’ne büyük önem veriyoruz. Hem eğitici hem de eğlenceli deneyimler sunduğumuz kampüsümüze ve yaza özel atölyelerimize tüm çocuklarımızı bekliyoruz. Çocuklarımıza bırakacağımız en önemli miras bilim ve akıldır” dedi.
Bu haber ilgini çekebilir ->  FİLİZ BAŞKAN’DAN LİDERLİK ZİRVESİ MESAJI: DOĞRU YERDESİNİZ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.