SOYER, GÜMRÜKÇÜ’YE KAZIK ATTI

SOYER, GÜMRÜKÇÜ’YE KAZIK ATTI
  • 31 Ağustos 2023 14:27

Yaklaşan 2024 Yerel seçimleri için nefesler tutuldu. İzmir’in gündemi seçim süreci ve bir çok bürokrasi hamleleri ile çalkalanırken Bugün 3 farklı basın ve yayın sektörü temsilcilerinin gerçekleştirdikleri ortak söyleşi sırasında İzmir’in yaklaşan yerel seçimlerinin gündeminin yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Ak Parti kanadına ilişkin değişim, dönüşüm ve devam yorumları yapıldı.

31 Ağustos Perşembe günü (bugün) saat 13:00’te gerçekleşen yayında, izmirkenthaber.com.tr den Mikail Karadaş, 93.3 Can Radyo’dan Gökhan Kafalı, 103.4 Radyo Romantik Türk’ten Abdullah Polat ile ortak yayında İzmir ve Türkiye için seçim ve gündem konuşmaları sonrası öne çıkan başlıklar ve açıklamalarda şu ifadeler yer aldı:

SOYER, GÜMRÜKÇÜ'YE KAZIK ATTI

CHP ÇİĞLİ’DE KRİZ: SOYER, GÜMRÜKÇÜ’YE KAZIK ATTI

Geçtiğimiz günlerde CHP Çiğli İlçe Kongresinde yaşanan seçim krizi sonrası CHP’li Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü İl delegeliği görevinden çekilmiş ve yaşanan kongre krizindeki olayların baş organizatörü olarak ta İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer’i işaret etmişti. Soyer ise yaşanan kongre krizine dair herhangi bir yalanlama ya da olayın kendisi dışında geliştiğine dair açıklama yapmaması iddiaları destekler nitelikte olduğu yorumu ortaya çıktı.

NE OLMUŞTU?

Çiğli CHP İlçe Kongresinde mavi ve beyaz 2 farklı liste vardı. Mavi liste de kendi arasında ayrılık yaşayınca tek liste çıkaralım konuşması yapılıyor ve Çiğli’de tek aday ile çıkılsın deniyor. Bunun da Başkan Gümrükçü garantörlüğünde yapılması isteniyor. Gümrükçü’de diyor ki, ‘Tamam. CHP’li tüm örgütün birlikte olması beni mutlu eder burada çalışanlar var bunu Tunç Soyer ile de görüşelim’ diyor ve bu konuşmaların üzerine beklenmedik bir şekilde örgüt bir araya gelecekken bazı örgüt üyeleri tarafından bilinçli olduğu iddia edilen bir karar ile Gümrükçü ile Soyer karşı karşıya getiriliyor ve kriz sonucu Gümrükçü istifa ederek görevden ayrılıyor.

Olay sonrası yaşanan liste krizinin Gümrükçü tarafından  baş sorumlusunun Soyer olduğunu duyurmasının ardından Soyer’de yalanlama haberi gelmeyince Soyer’in operasyonu ile gümrükçüye operasyon yapıldığı doğrulanmış oluyor.

“SOYER, GÜMRÜKÇÜ’YÜ RAKİP OLARAK GÖRDÜ”

Radyo yayıncısı yorumculara göre ise yaşanan olay şu şekilde özetlendi:

Bu haber ilgini çekebilir ->  Ödemiş’in simge meydanları örnek işbirliğiyle yenileniyor

Yaşanan liste sıkıntısı ve parti için sorunlarda CHP’nin genel sorunu olan olaydır bu. Soyer, kendisine rakip olarak gördüğü Gümrükçü’yü saf dışı bırakmak istedi ve kendisinin haberi olmadığını belirtmemesi de bunu doğruladı. CHP’li örgüt üyesi Helal Savaş Kaya’nında krizi yönetenler arasında yer almasına rağmen  görevden alınmaması Soyer’in olayı desteklediği örneğini ortaya koyuyor. Tek liste için karar verilirken bir şekilde son dakika il delegeleri yazılıyor ve sabah anlaşma sağlanıp Niyazi Arslan, CHP Meclis üyesi Erdal beyin desteği ile onların desteklediği liste çıkarılıyor.

Bunun bir operasyon olduğu çok açıktır. Tunç Soyer böyle bir olayda Gümrükçü’yü arayarak böyle bir hata yapıldığı ve kendisinin haberinin olmadığı belirtilirdi. Soyer’in derdi ilçe başkanlığı değil, Gümrükçü’yi kendine rakip olarak görülmesi.  Aziz Kocaoğlu’nda böyle bir sorun yoktu. Siyasi duruşu netti ve mobing uygulaması olmuyordu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.