Seferihisar fener alayıyla aydınlandı

Seferihisar fener alayıyla aydınlandı
  • 30 Ekim 2023 11:25

Seferihisar’da, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yıl kutlamaları kapsamında düzenlenen fener alayı ile 29 Ekim coşkusu doruğa çıktı. Binlerce Seferihisarlı, ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

Cumhuriyet’in 100’üncü yılı tüm Türkiye’de olduğu gibi Seferihisar’da da coşku içerisinde kutlandı. Sabah saatlerinde başlayan kutlamalar, akşam düzenlenen fener alayıyla taçlandı. Seferihisar Belediyesi önünde toplanan 7’den 77’ye binlerce vatandaş, marşlar eşliğinde, ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle yürüyüşe geçti. Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Belediye Başkan Yardımcıları ve meclis üyelerinin de katıldığı yürüyüş, Seferihisar sokaklarında Cumhuriyet coşkusunu doruğa çıkarttı. Evlerinin balkonlarına ve pencereler çıkan vatandaşlar da bu coşkuya ortak oldu. Seferihisar Belediye Bandosu da, fener alayına çaldığı marşlarla eşlik etti.

“COĞRAFYA DEĞİL, CESARET KADER”

Cumhuriyet Meydanı’nda sona eren fener alayının ardından bir konuşma Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, “Coğrafya değil, cesaret kaderdir ve 100 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk ile Anadolu halkı, bunu tüm dünyaya ispat etmiştir. İşte bu yüzden, bizim kaderimiz cumhuriyettir. Bizim kaderimiz Atatürk’ün yoludur” dedi. Kutlamaların ardından, “100. Yıl Anıtı”nın  açılışı gerçekleştirildi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Önal: Aydınlık Türkiye için çalışacağız!
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.