Rüzgarınoğlu

Rüzgarınoğlu
  • 10 Aralık 2016 19:49

Yurt gezilerine aralıksız devam eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu , bu kez de iki açılış için İzmir’e geldi.Sabah Ankara’dan İstanbul’a giderek Yeniçağ gazetesini ziyaret edip yapılan saldırıyla ilgili geçmiş olsun dileklerinde bulunan Kılıçdaroğlu ardından İzmir’e uçtu.

İzmir’e ayak basar basmaz belediye başkanları , milletvekilleri ve partililer tarafından coşkuyla karşılanan CHP Genel Başkanı, sürat dolu bir programa imza attı.

İlk Durak Sahilevleri

CHP Lideri, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kıyışeridi düzenleme çalışmaları kapsamında tamamladığı 1.6 Km’lik Sahilevleri Kısmı’nı açarak İzmir Turu’na başladı.Burada yaptığı konuşmasında Türkiye’nin İzmir sayesinde nefes aldığını söyleyen  Kemal Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü ; “İzmir’i bütün Türkiye örnek almak zorundadır. İzmirli belediye başkanlarımız denizi halka açıyorlar.  Suç üstüne suç işliyorlar ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız   397 yılla yargılanıyor. Hak ediyor tabi… Buraya çok katlı bina, gökdelenler yapsınlar;  kimse denizi görmesin. Tabi suç işliyorlar.  Suç işledikleri için de yargılanıyorlar”

Rüzgarınoğlu

“Basın Özgür Olmalı”

Sahileveleri’ndeki kıyı düzenlemesinin açılışının ardından programında ufak bir değişiklik yapıp Fuar İzmir’e uğrayarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile standları dolaşan Kılıçdaroğlu, buradan Buca Evka-1’deki Sosyal Yaşam Kampüsü’nü açmak üzere yola çıktı.Açılış alanında İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası mini bir konser verdi. Kılıçdaroğlu’nun açılışın yapılacağı alana gelmesiyle büyük bir coşku yaşandı.Kılıçdaroğlu’na İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ve CHP İzmir İl Başkanı Asuman Güven başta olmak üzere birçok partili eşlik etti. Açılış programı Aziz Kocaoğlu’nun kürsüden yaptığı konuşmayla başladı.Kocaoğlu, konuşmasında çeşitli hizmetlerini anlatırken , yılbaşından itibaren sütkuzusu projesine Suriyeli çocukların da dahil edileceği müjdesini verdi.Kampüs için şuana kadar Belediye kaynaklarından 100 Milyon TL harcandığını ve 65.000 metrekare alana kurulduğunu belirten Kocaoğlu’nun  ardından söz alan Kılıçdaroğlu, son günlerde çok eleştirilen Adana Mitingi’ne değinerek “Benim görüşümden olmayan gazetecilerin de hakkını savunmak zorundayız.Aksi halde demokrat olamayız, CHP’li olamayız.Türkiye’de tutuklu 146 gazeteci var, hepsini de savunmak zorundayız.” dedi. Sözlerine iktidarın 15 yılda eğitimde de ülkeyi geri götürdüğünü söyleyerek son veren Kılıçdaroğlu, ardından yerel idareciler ve parti yöneticileri ile birlikte Sosyal Yaşam Kampüsü’nün açılış kurdelesini kesti.Kurdele kesimi sonrası İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu , CHP Lideri’ne kampüsü ve kampüs içerisinde yaşlıların el emeğiyle oluşturduğu sergiyi gezdirdi. Törene katılanlara ufak çantalar, kumru,çorba ve meşrubat dağıtılması da gözlerden kaçmadı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  FOÇA WİNDSURF TÜRKİYE ŞAMPİYONASI MW PHOKAİA ETABINA HAZIR

Rüzgarınoğlu

Buca’lı Gençlere Nutuk’u Tavsiye Etti

Kılıçdaroğlu, Evka-1’deki Sosyal Yaşam Kampüsü’nü gezdikten sonra Levent Piriştina ve Aziz Kocaoğlu ile birlikte Buca Belediyesi’nin yaptığı Tarık Akan Gençlik Merkezi’ni açmak üzere Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü’nün karşısına doğru hareket etti.Gençlik Merkezi’nin yanındaki açık hava tiyatrosunda toplanan onlarca genç Kılıçdaroğlu’nun gelişiyle “Gençliğin Umudu Kılıçdaroğlu” sloganları attı.Sloganlara el sallayarak karşılık veren CHP Genel Başkanı, kürsüden inerek gençlerin arasındaki yastıklarda yerini aldı.Ardından kürsüye önce Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina davet edildi.Başkan Piriştina, yaptığı konuşmada belediye emekçilerine ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na teşekkür ettikten sonra Tarık Akan Gençlik Merkezi’nin kurulma hikayesini anlattı.Eğitimin her aşamasında bir yatırım yapmayı planladıklarını belirten Piriştina, 2017’de temelini atmayı planladıkları yurt için Kılıçdaroğlu’ndan söz aldı. Piriştina’nın konuşmasının sık sık “Buca seninle gurur duyuyor” sloganıyla kesilmesi dikkatlerden kaçmadı.Piriştina’nın kürsüden inmesinin ardından burada da bir konuşma yapan CHP Genel Başkanı Buca’lı gençlere çeşitli tavsiyelerde bulundu.Sanatın ve sanatçının önemine de değinen Kılıçdaroğlu, Duma’nın Üç Silahşör romanının öyküsünü gençlerle paylaştıktan sonra Nutuk okumalarını, Gençliğe Hitabe’yi ise her hafta tekrar okumalarını tavsiye etti.Konuşması sık sık sloganlarla kesilen CHP Lideri sözlerini sonlandırırken siyasetçilerin uzun konuşmaları üzerine bir de fıkra anlatınca dinleyen gençlerden büyük bir kahkaha yükseldi.Konuşmasını tamamlayan CHP Lideri daha sonra gençlerle selfie çektirip alandan ayrılarak Adnan Menderes Havalimanı’na doğru yola çıktı.

Rüzgarınoğlu

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.