Parti içi yarış kızışıyor

Parti içi yarış kızışıyor
  • 21 Temmuz 2017 11:20

Gazete Ege – Haber Merkezi / CHP’de kongre süreci hızlı başladı. İlçelerde aday olmayı düşünen isimler mahalle seçimlerine odaklanmışken il başkanlığı yarışına girmeyi düşünen isimler de çalışmalara başladı.

İnanç-Erel kol kola

Önceki dönem il başkan yardımcılarından Altan İnanç adaylık çalışmalarına hızlı başlayanlardan. Önceki dönem il başkan yardımcılarından Barış Erel’le ilçe turuna başlayan İnanç, ziyaret ettiği ilçelere Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun Adalet Yürüyüşü’nde çekilmiş bir fotoğrafını götürüyor. Aziz Kocaoğlu’na yakınlığıyla bilinen Altan İnanç, aynı zamanda Kocaoğlu ile hemşehri.

Ziyaretlerine geçtiğimiz hafta başlayan İnanç ve Erel, bu zamana kadar Torbalı, Menderes, Selçuk, Kemalpaşa, Tire, Beydağ, Kınık, Menemen ve Aliağa’yı ziyaret etti. İkilinin bugün de Bergama’ya gideceği öğrenildi.

Kadın aday mı geliyor?

Kulislere bomba gibi düşen bir diğer isimde Parti Eğitmeni Tülay Bayır. Önceki il başkanlarından Milletvekili Tacettin Bayır’ın da eşi olan Tülay Bayır geçtiğimiz günlerde yaptığı mahalle seçimleri çarşaf liste olsun açıklamasıyla sürece dahil olmuştu. Bayır’ın adaylık çalışmasına başladığı gelen duyumlar arasında.

Yıldırım olmadı şimdi de Karlıdağ

Süreçte belirleyici olmaya çalışan isimlerden biri de şüphesiz Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar.

Akpınar, aynı zamanda kuzeni olan Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım’ı İl Başkanı yapmak için çok çabalamış, her fırsatta il başkanlığı için Yıldırım’ın adını ön plana atmıştı. Akpınar’ın kendisine yakın bir il yöneticisini Ankara’ya gönderdiği, mevcut il başkanı ve il yönetiminin başarısız olduğunu bu koltuğa Uğur Yıldırım’ın atanmasını söylettiği de konuşulmuştu.

Yıldırım isminin tutmamasının ardından Akpınar’ın yeni prensi 2. Bölge örgütten sorumlu il başkan yardımcısı Okan Karlıdağ oldu. Akpınar’ın desteğini alan Karlıdağ’ın da adaylık çalışmalarına başladığı öğrenildi. 

Karlıdağ’ın Maltepe Mitingi’nden önceki gün, 8 Temmuz’da, konuyu görüşmek üzere Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun karavanına girdiği, 15 dakikalık görüşme sırasında da Kılıçdaroğlu’nun yürüyüşte giydiği gömleği de imzalattığı öğrenildi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Denizli üreticilere 50 bin adet fidan dağıttı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.