Paralı büyükanneliğe 2 günde 30 bin başvuru

Paralı büyükanneliğe 2 günde 30 bin başvuru
  • 16 Şubat 2017 11:31

SGK İZMİR İL MÜDÜRÜ EKREM GÜLCEMAL, İZMİR MEDYA PLATFORMU İLE BULUŞTU

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İzmir İl Müdürü Ekrem Gülcemal, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı bir kurum olarak, Bakanlıkça başlatılan projelerin yoğun ilgi gördüğünü, bu çerçevede torunlarına bakan büyükannelere destek için bağlanacak 425 lira aylığa iki günde 30 bin başvuru yapıldığını söyledi.

İzmir Medya Platformu’nu konuğu olan SGK Bölge Müdürü Ekrem Gülcemal, kendilerinin İzmir’de Nüfus Müdürlüğünden sonra en kapsayıcı sosyal kurum olduklarını ifade etti. İzmir’de toplam 1 milyon 700 bin, günde ise ortalama 8 bin kişiye hizmet verdiklerini söyleyen Ekrem Gülcemal, “İzmir’de 1 milyon 212 bin aktif sigortalı var, nüfusumuzun yüzde 29’u aktif çalışıyor, yüzde 21’i emekli, geriye kalan yüzde 50 gerek emekliler üzerinden gerek aktif çalışanlar üzerinden sosyal güvenlik hizmeti alıyor’’ dedi. Aynı zamanda İzmir’de aylık bağlama gün sayısını 32’den 18 güne indirdiklerini belirten Gülcemal, “Bir çocuğa doğduğu anda süt parasını, vefatında cenaze parasını verip, geride kalan çocuklarına aylık bağlayıp 100-150 yıl daha, ödemiş olduğu primlerden sistemi finanse eden bir kapsayıcı bir kurumuz’’ diye konuştu.

Büyükanne Projesi’ne ilgi

Bölge Müdürü Ekrem Gülcemal, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ortaklığında geliştirilen Büyükanne Projesi’ni de anlattı. Bu önemli projede İzmir’in 10 pilot ilden biri olduğunu söyleyen Gülcemal, ‘‘Büyükanne ve anne aynı ilde ikamet ettiği, TC vatandaşı olduğu ve büyükannenin sağlığının yerinde olması halinde, ailelere 1 yıl boyunca 425 TL destek verilecek” dedi. Mart ayında başlayacak uygulamaya 6 bin 500 aile dahil olabilecek. 28 Şubat’ta son bulacak başvurular, elektronik ortamda yapılıyor. Projeye iki günde 30 bin başvuru yapıldı” bilgisini verdi.

Bölge Müdürü Gülcemal, kurum olarak, kaçak işçi çalıştırma konusunda hassas olduklarını, gelen ihbarları anında değerlendirdiklerini, bu arada ziyaretler de yaparak kurumdan hizmet alan kesimlerin nabzını tuttuklarını, sorunlarını çözdüklerini kaydetti.

Evde çocuk bakımı devam

Devam etmekte olan projelerden de bahseden Müdür Gülcemal, ‘‘Evde Bakım Projesi ile 2015’den beri İzmir’de 2.200 anneye bakıcı desteği veriyoruz. Aileye giren para, asgari ücretin 3 katından az olduğu takdirde, çocuk 2 yaşını doldurana kadar aileye 320 Euro destek veriyoruz. Bakıcı sertifikalı olursa bu rakam 416 Euro’ya yükseliyor. Böylece hem anne işe dönmüş hem de bakıcı iş sahibi olmuş oluyor” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  KODA’dan sezona muhteşem final

Kaynak : Ege Telgraf gazetesi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.