Özlale’den gençlerin terk etmediği bir kent sözü

Özlale’den gençlerin terk etmediği bir kent sözü
  • 11 Mart 2024 10:51

 İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Ümit Özlale, ‘Gençlerin terk etmediği bir İzmir’ sözü verdi. Gençlerin iş kaygısıyla ne yazık ki başka şehirlere ve yurtdışına gitmek zorunda kaldığı bir İzmir’de yaşadıklarını belirten Özlale, hayata geçirecekleri projelerle gençlerin geleceğe umutla baktıkları, kendi işlerini kurduklarını bir kent yaratmayı hedeflediğini söyledi.

İzmir Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İZSİAD) üyeleri ile bir araya gelen Prof. Özlale kendini tanıtarak projelerini anlattı. Toplantının açılışında konuşan İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Cengiz, İzmir ekonomisini büyütecek projelere ihtiyaç olduğunu söyledi. İzmir’e katkı sağlayacak her türlü projeyi destekleyeceklerini belirten Cengiz, “İzmir’in her alanda birçok sorunu bulunuyor. Bu sorunların çözümünü bekliyoruz. Yerel yönetimlerde vizyonları ile kenti daha ileriye taşımanın önemli bir aracı. İzmir’de var olan sorunları çözecek, geleceğine de yön verecek, umut olacak yerel yöneticilere iş dünyası olarak her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.Özlale’den gençlerin terk etmediği bir kent sözü

Özlale: “Alsancak Limanı nitelik değiştirecek”

Sonrasında kürsüye gelen İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Ümit Özlale, İzmir’in kendisine yetkiyi verdiği takdirde hayata geçirmeyi düşündüğü projelerini İZSİAD üyelerine anlattı. Kalkınmanın öncüsü bir kent yaratacaklarını, nitelikli beyin göçü veren İzmir’in gençlerin kaçmadığı, bu kentte eğitim alıp bu kentte iş yaşamına atıldığı bir İzmir yaratacaklarını söyleyen Özlale, “Bunun yolu da katma değerli üretimden, inovatif girişimcilikten geçiyor. İzmir bunun için son derece uygun bir kent” dedi.

Alsancak Limanı’nın kent için çok önemli olduğunu, bu alanın yük limanı vasfının ötesinde bir karaktere dönüştürülmesi gerektiğini ifade eden Özlale, “Alsancak Limanı bölgesini İzmir yaşamına kazandıracağız. Burada kuracağımız gümrüksüz ticaret merkeziyle, marinasıyla bambaşka bir Alsancak Limanı yaratacağız” dedi.Özlale’den gençlerin terk etmediği bir kent sözü

Özlale: “Basmane Çukuru Silikon Vadisi olacak”

Basmane Çukuru’na da değinen Özlale, bu alanın da kente kazandırılmasının şart olduğunu vurguladı. Gençlerin hayallerinin, fikirlerinin gerçeğe dönüştürdükleri bir yer yaratacaklarını söyleyen Özlale, “Basmane Çukuru’ndan Silikon Vadisi yaratacağız. İzmir eskiden ulusal ve uluslararası boyutta firmalar, girişimciler çıkarırdı, bu refleksimizi kaybettik. Bu kasımızı tekrar kazanmak için bu bölge en doğru adres olacak” diye konuştu. İzmir’in iktisadi olarak kan kaybettiğinin de altını çizen Özlale, İzmir’e ekonomik anlamda ivme kazandırmak, kentin kendi gelirini yarattığı bir eko sistem yaratmak mecburiyetinde olduklarını belirtti.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Buca’nın parklarında yaza hazırlık
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.