O İsmin Evinde Arama

O İsmin Evinde Arama
  • 13 Aralık 2016 20:41

Bugün akşam saatlerinde edinilen bilgiye göre Polis, Hüsnü Mahalli’nin evinde arama yapmaya başladı.Ortadoğu uzmanı Hüsnü Mahalli , uluslararası ilişkiler ve özellikle Suriye konusunda hükümete muhalefeti ile biliniyordu.

O İsmin Evinde Arama

Hüsnü Mahalli Kimdir?(Kaynak:Wikipedi)

Suriye’nin Cerablus şehrindendir, Türkmen Barak aşiretindendir.Suriyeli Türkmen kökenli, Ortadoğu ve siyaset uzmanı, akademisyen, gazeteci ve yazardır.

Mahalli, 1949 yılında Suriye’de dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Yüksek Okulu’nu bitirdikten sonra aynı üniversite de yüksek lisansını, Uluslararası İlişkiler’de de doktorasını tamamladı. Mahalli’nin tezinin konusu “Türk Arap ilişkileri” idi. BBC, NBC gibi uluslararası televizyonların yanı sıra pek çok Arap ülkesinde radyo, dergi, gazete, ajans gibi basın yayın organlarında görev aldı.

1 Temmuz 2003’te, Akşam Gazetesi’nin TMSF tarafından el konulması ardından gazetedeki köşe yazarlığı görevinden çıkarılmıştır. Sonrasında çarşamba günleri saat 21:30’da Cem TV kanalında Erol Mütercimler’in sunumuyla “Aynanın Arkası” programına katılmaktadır. 2015 yılından itibaren Halk Tv’de Ayşenur Arslan’ın sunuculuğu ile Maniki Dünya adlı bir izlence yapmaktır. Cuma sabahları, Ayşenur Arslan’ın izlencesini Medya Mahallesi’ne konuk olmaktadır.

 

Bu haber ilgini çekebilir ->  Bornova’nın simge yapısına onarım
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.