O isimler kurultay delegeliğinden çıkarılacak mı?

O isimler kurultay delegeliğinden çıkarılacak mı?
  • 17 Eylül 2023 21:43

Gizem Çetinkol – Gazete Ege / İzmir’de geçtiğimiz gün gerçekleşen olaylı CHP İzmir İl Kongresinin ardından sular durulmadı. Blok liste gerçekleştiği için olaylar çıkan, arbede yaşanan kongrenin yankıları sürerken, bu sefer seçilerek başkanlık koltuğuna oturan Şenol Aslanoğlu’nun listesi olan beyaz liste de yanlışlar ortaya çıktı. İddialara göre beyaz listede yüzde 33 kadın ve yüzde 20 gençlik kotasına uyulmadan liste yapıldı.

İddiaların doğru olması durumunda beyaz listeden en az oyu alan 5 kurultay delegesi ve yönetim listesinden de en az oyu alan 2 erkek listeden çıkarılarak yerine kadın ve genç kotasından isimlere yer verilmesi gerekecek. Bunun sonucunda kurultay delegesi listesinde en az oyu alan Niyazi Aslan, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya, İsfahan Naki ve Özkan Tice listeden çıkarılacak.

Bu iddialar beraberinde CHP Genel Başkan Yardımcısı, Divan Başkanı Zeynel Emre’yi de zan altında bırakıyor. CHP Tüzüğüne göre divan başkanı listeler geldiğinde kadın ve gençlik kotasına uyulup uyulmadığını teyit etmekle yükümlü.

Öte yandan iddialara göre listede bir yanlış daha yapıldı. Seçime blok liste gidilmesi durumunda disiplin kurulu yedek üye sayısı 5 ile sınırlı iken, yine beyaz listede 9 olarak yazıldı. Bu iddialar doğrultusunda yarın bir grup avukat Yüksek Seçim Kuruluna başvuracak.

Bu haber ilgini çekebilir ->  FİLİZ BAŞKAN’DAN LİDERLİK ZİRVESİ MESAJI: DOĞRU YERDESİNİZ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.