Ne demek izin veriyorsunuz?

Ne demek izin veriyorsunuz?
  • 6 Temmuz 2017 11:15

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nun öncülüğünde, partinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu‘nun tutuklanması sonrası başlatılan “adalet yürüyüşü” yirmi ikinci gününe girdi. 420 kilometrelik yürüyüşte bugüne dek yaklaşık 371 kilometre yol katedildi. 

Yürüyüş öncesi açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, zaman zaman kortejin “protesto edildiğini” hatırlatarak “Biz Türkiye’nin en barışçıl eylemini yapıyoruz. 450 kilometreyi kimsenin burnu kanamadan, tek bir kötü söz söylemeden, bizim gibi düşünmeyenleri alkışlayarak yolumuza devam ediyoruz. Bazı çevrelerde ciddi endişeler yarattı bu” dedi. Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz, bu yürüyüşü adalet adı altında yapıyoruz. 80 milyon için yapıyoruz. Adalet ihtiyacı hepimizin orak ihtiyacı. Yine bazı çevreler ‘Siz yürüyorsunuz ama biz izin veriyoruz’ diyorlar. Ne demek sizin veriyorsunuz? Bu bizim anayasal hakkımız. Adalet istemek ne zamandan beri birilerinin iznine, lütfuna bağlı? Pazar gününe yaklaşıyoruz. İnşallah hiç kimsenin burnu kanamadan hep birlikte Maltepe’de olacağız. Bu yürüyüşü niçin yaptık, ne istiyoruz; bunları anlatacağız.”

Korteje bugün, Doğan Medya Grubu’nun “sosyal medyada yazdığı mesajlarla, açıkça kamuoyu gündeminde tartışılan bir konuda taraf olduğu” iddiasıyla işine son verdiği İrfan Değirmenci ve Cumhuriyet yazarı Tayfun Atay da katıldı. 

Bu haber ilgini çekebilir ->  İzmir Büyükşehir Belediyesi ana hizmet binası için plan değişikliği
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.