Murat Gökçekaya: Engelli vatandaşların refakatçisi olacağım

Murat Gökçekaya: Engelli vatandaşların refakatçisi olacağım
  • 1 Mart 2024 10:40

 

‘’Bu hayat onlarla güzel’’

Cumhur İttifakı’nın AK Partili Çiğli Belediye Başkan Adayı Murat Gökçekaya, Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) ile birlikte ‘Sevgi Burada’  etkinliğinde engelli bireyler ve aileleriyle buluştu. Gökçekaya, “Engelli kardeşlerimiz ve aileleri bizim için çok değerli. Başkan seçilirsem onların refakatçisi ben olacağım.” dedi.

Engelli bireyler ve ailelerine hitap eden Belediye Başkan Adayı Gökçekaya, “Biz sizlerle beraber olduğumuzda mutlu oluruz. Bu hayat sizlerle güzel. Bize çok büyük bir sorumluluk yüklenmektedir. Nasip olurda Başkan olduğumda engelli vatandaşlar benim ana konum, ilk önceliğimdir. Onlar için her türlü durumda yanlarında olacağımızın sözünü veriyorum. Bir insan hasta olduğunda en yakını refakat eder. Ben de başkan olduğumda engelli bireylerimizin refakatçisi olacak onların sorunları ile yakından ilgileneceğim.” diye konuştu.

Murat Gökçekaya: Engelli vatandaşların refakatçisi olacağım

Engelli vatandaşlar için projeler

“Engelli kardeşlerimiz Çiğli’de sayamayacağımız kadar problem yaşıyor.” diyen Gökçekaya, bu konudaki projelerini de şöyle sıraladı: “Engelli vatandaşlar ile ilgili birimimiz ile uzmanlarımız olacak. Önemli olan erişilebilirlik. Belediyede muhatabınız olacak. Onlar tamamen size hizmet edecek. Aranızdan gönüllüler de olabilir bunlar. Eğitimli bir kadro kuracağız. Bildiğim kadarıyla Çiğli’de bir tane engelli ambulansımız var. Engelli vatandaşlara ve Çiğli’ye özel bu ambulansların sayısını 2 ye 3’e çıkartacağız. Engelliler Masası oluşturacağız. Haftalık ve aylık toplantılarıyla onların sorunlarına eğileceğiz.  Kakıç Mahallemizde Büyükşehir Belediyemizin ‘İzmirim Bahçesi’ içinde engellilere özel Sosyal Tesis kuracağız. Orada açık ve kapalı sinemasından tiyatrosuna engellilere hitap edecek merkezimiz olacak. Sosyal tesis kurarak onları orada sosyalleştireceğiz. Kişisel ve evde bakım hizmetlerini yapacağız. Bir kafeterya yapacağız. Engelsiz biçimde huzur içinde güvenle yaşayabilecekler. Yaşlılar için de projelerimiz var. Bu işte bugüne kadar kimin hizmeti varsa Allah razı olsun. Çünkü engellilere hizmet ibadettir. Engellilerle beraber olmak onların dertleriyle dertlenmek için geliyoruz.’’Murat Gökçekaya: Engelli vatandaşların refakatçisi olacağım

Bu haber ilgini çekebilir ->  Buca’nın parklarında yaza hazırlık
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.