Menderes’te Larva Mücadelesi

Menderes’te Larva Mücadelesi
  • 15 Şubat 2024 10:58

Menderes Belediyesi tarafından ilçe genelinde haşere ile mücadele kapsamında larva ilaçlaması yapılıyor.

Menderes Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından haşere ile mücadele kapsamında 44 mahallede ilaçlama çalışmaları gerçekleştiriliyor. Yapılan çalışmayla özellikle yaz aylarında yaşanan sinek sorununun önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Her yerde çalışma

Kış aylarında sivrisinek, karasinek ve hamam böceklerinin potansiyel üreme alanı olarak belirlenen sulak alanlar, süs havuzları, foseptikler, içinde su bulunan bodrumlar, kanalizasyon ve yağmursuyu kanalları, dereler ve çöp konteynerleri düzenli olarak ilaçlanıyor.

Çalışmalar itina ile yapılıyor

Çalışmayla ilgili bilgi veren Menderes Belediye Başkan V. Erkan Özkan, “ İlçemizde haşere ile mücadeleyi 12 aya yaymış durumdayız. Çevre ve insan sağlığına zararsız ilaçlar ile ekiplerimiz tüm mahallelerimizde ilaçlamalarını gerçekleştiriyor. Doğal dengeyi gözeterek sürdürdüğümüz çalışmalarımız aralıksız olarak sürecek. Özellikle yaz aylarında yaşanan haşere sıkıntısı ortadan kalkacak.’’ dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Kınay Fen İşleri Şantiyesi'nde güne başladı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.