Menderes Geleceğine Sahip Çıkıyor

Menderes Geleceğine Sahip Çıkıyor
  • 8 Ocak 2024 11:10

Menderes Belediyesi çevrenin ve doğanın korumasına yönelik çalışmalarıyla dikkat çekiyor.

Menderes Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından sürdürülen çalışmalar kapsamında ilçe genelinde çevre ve doğanın korunması amaçlanıyor. Yapılan çalışmalar ile geleceğe yeşil bir iz bırakılıyor.

Sıfır atık projesi

Yeşil bir çevre için gerçekleştirilen çalışmalarda sıfır atık projesi ile 44 mahallede 116 adet geri dönüştürülebilir ambalaj atığı kumbarası ve 4 adet mobil atık istasyonu ile geri dönüştürülebilir atıklar toplanıyor. Uygulamayla ilgili bugüne kadar 22 okulda da öğrencilere eğitim verilirken, bu eğitimler planlı ve programlı şekilde devam ediyor.

Vatandaşa çağrı

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Menderes Belediye Başkan V. Erkan Özkan, ‘’ Sıfır atık projemiz ile ilçe geneline yerleştirdiğimiz ambalaj atığı kumbaraları ile mobil atık istasyonlarında kağıt, plastik, cam ve metal atıkları biriktiriyor, toplanana atıkları ayrıştırıp geri dönüştürüyoruz. Vatandaşlarımızın da bu konuda ki hassasiyeti önemli. Onları da atıkları ayırmaya ve geri dönüşüme destek olmaya çağırıyoruz. Çevremize ve doğamıza yapacağımız her yatırım geleceğe yatırımdır. Bu amaçla sıfır atık projemizi ara vermeden sürdüreceğiz.’’ dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Denizli üreticilere 50 bin adet fidan dağıttı
ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.