Konak İş Eğitim Merkezine tam not

Konak İş Eğitim Merkezine tam not
  • 26 Aralık 2023 10:55

Konak Belediyesinin istihdama can suyu katacak Konak İş Eğitim Merkezini ziyaret eden Konak Belediye Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Abdül Batur, projenin uygulama birimlerinde incelemelerde bulundu. Sanayide kullanılan yepyeni makineleri yerinde gören Başkan Batur, İzmir’de ilçe belediyeler arasında ilk olan merkezin sanayi alanındaki nitelikli işgücü arayışına önemli bir katkı oluşturacağını söyledi. Norm Holding, Norm Tooling ve TERBAY temsilcilerinin de ziyaret ettiği Konak İş Eğitim Merkezi proje ortaklarından tam not aldı.

Konak Belediye Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Abdül Batur, Konak İş Eğitim Merkezi proje ortağı Norm Holding ve Norm Tooling yöneticileri ile projeye istihdam desteği veren TERBAY şirket temsilcileri, Konak Belediyesi’nin iş garantisi ve uluslararası sertifika imkânıyla başlattığı AB hibe destekli projesi Konak İş Eğitim Merkezini ziyaret ederek teorik ve uygulama sınıflarını yerinde inceledi. A’dan Z’ye her detayı düşünülerek hazırlanan Konak İş Eğitim Merkezi, proje ortaklarından tam not alırken, Başkan Batur da Toros Sosyal Tesisi binasında hizmet veren Konak İş Eğitim Merkezinin tüm bölümlerini gezerek bilgi aldı, iş güvenliği için alınan önlemleri denetledi.

Konak İş Eğitim Merkezi sanayiye odaklandı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğünün “Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençler İçin İşgücü Piyasası Destek Programı” (NEET PRO) kapsamında Konak Belediyesi tarafından yazılan ve ilgili Bakanlığın değerlendirmesi sonucunda 313.921 Euro destek almaya hak kazanan “Konak İş Eğitim Merkezi” projesinin tüm çalışmaları bu bütçeyle yapılıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Norm Holding ortaklığındaki proje kapsamında ekim ayından bu yana teorik eğitimlerini sürdüren 18-29 yaş aralığındaki 60 genç Konak İş Eğitim Merkezinde alacakları uygulama eğitiminin ardından istihdama katılacak. Eğitimleri tamamlayan kursiyerlerin tamamı proje ortağı Norm Holding başta olmak üzere sanayi alanında faaliyet gösteren şirketlerde işbaşı yapacak. Sürdürülebilir bir proje olan Konak İş Eğitim Merkezi sayesinde eğitimler dönemler halinde devam edecek ve sanayide ihtiyaç duyulan nitelikli eleman açığına can suyu, Konak’tan verilecek. Hibe destekli ve uluslararası geçerliliği olan proje kapsamında hayata geçirilen Konak İş Eğitim Merkezi, meslek öğreten ve istihdam yaratan bir merkez olarak İzmir’de ilçe belediyeler arasında ilk olma özelliği taşıyor.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Denizli üreticilere 50 bin adet fidan dağıttı

Tüm teçhizat sıfırdan oluşturuldu

Toros Sosyal Tesisi bünyesinde kurulan Konak İş Eğitim Merkezinin uygulama sınıfına CNC torna tezgâhından freze makinesine, hava kompresöründen taşlama ve kesim makinesine, sanayide kullanılan cihazlar yerleştirildi. Tüm cihaz ve tesisatı sıfırdan hazırlanan merkezde iş güvenliği önlemleri de üst düzeyde alındı. Uygulama eğitimlerini uzman eğitmenlerden alacak kursiyerler aynı zamanda iş disiplinini de öğrenerek kendi alanlarında çalışmaya hazırlanacak.

Dikiş atölyesi de hazır

Konak İş Eğitim Merkezi kapsamında bir dikiş atölyesi de kuruldu. Bu bölümde sanayi tipi dikiş makinesi, reçme, ilik açma, nakış ve overlok makinelerinin yanı sıra baskı ve kesim makineleri ile ütü bulunuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.