Konak Belediyesi’nden öğrencilere kırtasiye desteği

Konak Belediyesi’nden öğrencilere kırtasiye desteği
  • 31 Ağustos 2023 10:16

İzmir Kitap ve Kırtasiyeciler Esnaf Odası’yla protokol imzalayan Konak Belediyesi, ilçede yaşayan ihtiyaç sahibi 500 ilkokul ve ortaokul öğrencisine kırtasiye alışverişinde 500 TL’lik destek sağlayacak. Protokol kapsamında Konak’taki anlaşmalı kırtasiyelerde öğrencilere indirim de uygulanacak.

Konak Belediyesi ilçede yaşayan ihtiyaç sahibi öğrencilere, 2023-2024 eğitim öğretim dönemi öncesi kırtasiye desteği sağlamak için İzmir Kitap ve Kırtasiyeciler Esnaf Odası’yla protokol imzaladı. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ile İzmir Kitap ve Kırtasiyeciler Esnaf Odası Başkanı Hulusi Demir’in imza attığı protokol kapsamında, ilçede yaşayan ihtiyaç sahibi 500 ilkokul ve ortaokul öğrencisine, içerisine 500’er TL yüklenen Konak Eğitim Kart’larıyla destek verilecek. Öğrenciler eğitim kartlarını Konak’taki anlaşmalı kırtasiyelerde alışveriş yaparken kullanabilecek. Öğrencilere kırtasiyelerde protokol kapsamında özel indirimler de uygulanacak.

“Yüksek enflasyon masrafları katladı”

Konak Belediyesi olarak daha önce de ihtiyaç sahibi öğrencileri Konak Eğitim Kart’la desteklediklerini, özellikle pandemi döneminde yapılan uzaktan eğitim döneminde tablet ve internet desteği sağladıklarını anımsatan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Öğrencilerimiz ve aileleri yeni bir eğitim öğretim dönemine hazırlanıyor. Sayılı günler kaldı. Bu süreçte masraf çok fazla ve maalesef ülkemizin bugün yaşadığı yüksek enflasyon masrafları da katlayarak inanılmaz boyutlara çıkardı. Kırtasiye malzemelerinin fiyatı resmen dudak uçuklatıyor. Biz de bir nebze olsun çocuklarımıza ve zor koşullar altında çocuklarını okutmaya çalışan ailelerimize destek olmak istedik. Çocuklarımız bizim için her zaman, her şeyin önünde geliyor. Eğitimleri ise en önemli konumuz. Elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz. Bu protokol de hayırlı olsun diyor, tüm çocuklarımıza başarılı bir eğitim öğretim dönemi diliyorum” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Çeşme’de turizm sezonu öncesi altyapı atağı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.