Kitap okurken sokak hayvanlarına destek olmak ister misiniz?

  • 6 Mart 2019 10:16

Anlatacak ne çok kitap ne çok hikaye var. Daha fazlasını öğrenmeye yetmeyecek kadar kısa olan insan ömrüne kaç kitap sığar söylemek pek mümkün değil. Kitaba dair bile konuşulacak çok şey varken okunanlar insana neler katar, varın siz düşünün. Bu yazıda bir kitap değil, kitaplarla ilgili çok özel bir projeden bahsetmek istiyorum. Kitap Koala… Bu proje sayesinde aldığınız her kitap sokak hayvanlarının tedavi masrafını karşılayacağını söyleyerek söze başlamakta fayda var. Bir hayal sayesinde ortaya çıkan bu sistemin hikayesi de hayal kurmanın ilk adım olduğunu ve devamında çok güzel şeylerin doğacağını gösteriyor bize.
Sistemin kurucusu Umut Kısa. Küçük yaşlarda “bir hayvan ambulansı olsun ve yaralananları tedavi etsin” hayaliyle ilk adımı atmış. Aradan geçen yıllardan sonra da Animal Planet kanalında, Hayvan Kurtarma Timi’nin çalışmalarını izlemiş. Köpekler, kediler, kuşlar ve daha birçok hayvanı tedavi edip acılarını dindirmenin neden ülkemizde olmadığını sorguladıktan sonra bu işi yapmaya karar vermiş. Tabii bunun için finansal destek de şart. Sponsorluk ya da bağışların sürekli olmayacağını düşünerek 20 arkadaşıyla böyle bir işe kalkışmış. Finansmanı ve yaptıkları fayda yaratacak bir sistem üzerinde kafa yorarak hem okumayı sağlayacak hem de hayvanların tedavi masraflarını karşılayacak bir fikir doğmuş. Bilirsiniz, bir konuya giriş yapmak, bir yazıya başlık bulmak ya da bir isim yaratmak kolay iş değildir. Projenin diğer adımında dünyada adaptasyonu en az olan hayvanın koala olduğu gelmiş akla. Okaliptüs ağacı olmayan hiçbir yerde yaşayamayan koalalar besin kaynağına sımsıkı sarılmasıyla da meşhur. Buradan kitap ve koala sözcüklerini birleştirerek hem okumayı sağlayan hem de hayvanların tedavisini finanse edecek bir e-ticaret sitesi kurmaya karar vermiş Umut Kısa ve arkadaşları.
Projenin hikayesi böyle. Peki sistem nasıl işliyor? Kitap alacağınız zaman her türden kitaba ulaşabileceğiniz www.kitapkoala.com sitesinden alışveriş yaparak siz de hayvanların tedavisine katkı sağlayabilirsiniz. Kitap ücreti ve hayvanların tedavilerine ayrılacak bütçe ile ilgili sitede yer alan bir bölümü içeriğine müdahale etmeden paylaşmakta fayda görüyorum. “Bugün itibariyle sizin yüzde 30 indirimle 14,00 TL’lik bir kitap aldığınızda kitapları yüzde 35 ya da yüzde 40 gibi iskonto ile temin ediyoruz. Uyguladığımız rekabetçi indirim oranları rakiplerinden genellikle daha yüksek. Yayınevine bağlı olarak diğer birçok internet sitesine göre daha yüksek indirimlerle ürün alabilirsiniz. Herhangi bir bağış yapmayacaksınız. Sadece isterseniz kitap satın alabilirsiniz. Sokak hayvanları için kurulacak sisteme ait maliyet kitaplara ödediğiniz tutardan değil, karlılıktan aktarılacaktır. Amacımız tüm karımızı sokak hayvanlarının tedavisine aktarmaktır. İşlem hacmimiz yükseldiğinde alış maliyetleri ve kargo maliyetleri yüzde 10 -15 daha avantajlı hale gelecektir.”
Sokakta acı çeken hayvanlara yardım etmek ve hayatın en önemli ihtiyaçlarından biri olan kitap satın almayı birleştiren bu projede sizin de bir katkınız neden olmasın?

Bu haber ilgini çekebilir ->  Cemil Tugay’dan İZDOĞA’ya kritik atama
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.