Kılıçdaroğlu’nun Evinin Önüne Çadır Kuracaklar

Kılıçdaroğlu’nun Evinin Önüne Çadır Kuracaklar
  • 30 Ocak 2016 16:20

İl Özel idareleri’nin kapatılmasından sonra İzmir Valiliği, eskiden köy olan Balıklıova Mahallesi’ndeki 74 evi, Urla Belediyesi’ne devretti. Belediye Encümeni 74 evin Kıyı Kanunu’na uygun olmadığı ve inşaat ruhsatı bulunmadığı gerekçesiyle boşaltılarak yıkılmasına karar verdi. Alınan kararla yaklaşık 25 yıl burada kira ödeyip oturanlar, ‘işgalci’ durumuna gelmelerine tepki gösterip, hukuk mücadelesi başlattı. Kiracıların tahliye işleminin iptali için açtığı davayı İzmir 4. İdare Mahkemesi reddetti. Danıştay da bu kararı onadı. Urla Belediyesi ise bu kararı gerekçe göstererek yıkım işlemlerini başlattı. Avukat Yusuf Baratalı ise yıkım kararının alındığı Urla Belediyesi Encümen kararının iptali için açılan davanın henüz sonuçlanmadığını açıkladı. Kiracılar, evlerin tahliye edilmesi duyurularından sonra bazı eylemler yaptı. 1 Kasım seçimleri öncesinde CHP İl Başkanlığı’nda 3 gün süreyle oturma eylemi gerçekleştirdi. CHP İzmir milletvekili Musa Çam’ın çabalarıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Danıştay’dan gelecek kararın bekleneceği yönünde konuyla ilgili görüşünü belirttiği yönünde gelen bilgiler üzerine oturma eylemi sona erdi.

Urla Belediyesi 21 Ocak günü Balıklıova’daki 74 evi güvenlik güçlerinin de yardımıyla yıktı. Balıklıova’da evleri yıkılan kiracılar bugün İzmir’de yaptıkları toplantıyla mücadelelerinin süreceğini açıkladı. Kiracıların sözcüsü Yusuf Altun 5 Şubat Cuma günü iki otobüs ile Ankara’ya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun evinin önüne çadır kuracaklarını söyledi.

CÜCE DAĞA ÇIKSA DA CÜCEDİR
Kılıçdaroğlu’nun Danıştay’dan karar gelene kadar Balıklıova’daki evler tahliye edilmeyecek ve yıkılmayacaktır sözü üzerine eylemleri bitirdiklerini belirten Altun, Kılıçdaroğlu’na “Yıkım esnasında yere düşenler sadece kiremit değil, sizin sözlerinizdi. Ortadan kalkan sadece evler değil size olan güvendi. Cüce dağa çıksa da cücedir. Dev kuyuya düşse de devdir. Biz Kemal Kılıçdaroğlu’nun evinin önüne gidip, onun dağın tepesinde olan bir cüce mi; yoksa kendi ilçe başkanı tarafından kuyuya düşürülmüş bir dev mi olduğunu göreceğiz” dedi.

Altun, mahkemelerin verdiği binlerce yıkım kararı, Danıştay kararları ile yıkılması onaylanan villalar, yalılar, işletmeler varken daha mahkeme kararı bile olmayan ve Genel Başkan’ın verdiği söze karşın evlerinin yıkılmasının düşündürücü olduğunu söyledi. Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’ın, yürütmeyi durdurmayla ilgili bir Danıştay kararı ile hem basını hem de kendi parti yöneticilerini kandırdığını önesüren Altun “Siyasi parti yöneticileri diğer yıkım kararlarının neden uygulanmadığını sormamıştır. Yoksa, yıkım kararları Başkan Uyar ve ailesinin, güçlü işadamlarına ait binalar mı” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Sakiler'den Bayındır’da Muhteşem Konser
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.