Kastamonu, Sinop ve Bartın’daki sellerden son gelişmeler

Kastamonu, Sinop ve Bartın’daki sellerden son gelişmeler
  • 15 Ağustos 2021 08:36

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kastamonu, Sinop ve Bartın’daki yaşanan sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısının 58’e yükseldiğini açıklarken “Kastamonu’da 62, Sinop’ta 15 kayıp ihbarı yapıldı” dedi. Ayrıca, Bakan Soylu, “Yaşadığımız sel bugüne kadar gördüğümüz en ağır tablodur” diye sözlerini sürdürdü.Kastamonu, Sinop ve Bartın'daki sellerden son gelişmeler

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Kastamonu’da sel felaketi nedeniyle elektrik kesintisinin yaşandığı bölgelere mobil jeneratörlerle elektrik taşındığını açıkladı.

Bozkurt’a 3 kilometre uzaklıktaki Abana ilçesine 80 kilovatlık jeneratörleri getiren Başkent EDAŞ ekipleri, bu jeneratörleri jandarma helikopterine halat yardımıyla bağladı. Ekipler helikopterin içerisine de 8 kilovatlık 2 jeneratör koydu. Abana’dan jeneratörlerle birlikte havalanan helikopter, selden etkilenen köylere jeneratör taşıdı.Kastamonu, Sinop ve Bartın'daki sellerden son gelişmeler

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, güvenli bir şekilde vatandaşın elektrikle buluşturulacağını söyledi. Bakan Dönmez yaptığı açıklamada “395 köyde 38 bin hanede elektrik kesikken bugün an itibarıyla 100 köyün altına indi. Elektrik veremediğimiz ev sayısı 8 bin 843.” ifadelerine yer verdi.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, esnafın yaralarını saracak yapısal adımları atılacağını belirtirken derelerle ilgili yapısal iyileştirme adımlarının da atılacağını söyledi.Kastamonu, Sinop ve Bartın'daki sellerden son gelişmeler

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bozkurt’taki sel felaketi ile ilgili açıklama yaptı. Bakan Soylu açıklamasında, “Yaşadığımız sel bugüne kadar gördüğümüz en ağır tablodur” dedi. Bakan Soylu, “Kastamonu’da 62, Sinop’ta 15 kayıp ihbarı yapıldı” dedi. Soylu, 58 can kaybı olduğunu söyledi.

Bakan Soylu, “Evini tahliye eden, evinde hasar olan vatandaşımıza, 50 bin liraya kadar kira ve eşya yardımı yapacağız.” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  FOÇADA PELİKANLAR  VATANDAŞLA DOST BALIKÇIYLA ARKADAŞ 
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.