Karşıyaka’nın çınarları ikinci baharı yaşıyor

Karşıyaka’nın çınarları ikinci baharı yaşıyor
  • 14 Haziran 2023 11:06

Yıl boyunca düzenlediği ücretsiz kurs ve etkinliklerle 60 yaş ve üzeri yurttaşların yaşamına dokunan Karşıyaka Belediyesi Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi, dolu dolu bir sezonu daha geride bıraktı.El sanatlarından müziğe uzanan farklı branşlardaki kurslardan bin 200’den fazla üye yararlanırken, Tiyatro Kulübü ve Kitap Kulübü buluşmaları da yoğun katılımlarla gerçekleştirildi.İleri yaşlardaki yurttaşların sağlıklı bir yaşam sürmesi için çalıştıklarını söyleyen Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay,  “Büyük Karşıyaka ailemizin çınarlarını nitelikli hizmetlerle buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz. Her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz” dedi.

AKTİF YAŞAMA KAPI AÇILDI

Üye sayısı 2 bin 700’ü aşan Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi, Eylül 2022-Mayıs 2023 tarihleri arasında devam eden sezon boyunca 18 farklı kursa ev sahipliği yaptı. Alanında uzman eğitmenler tarafından verilen resim, ahşap süsleme, kağıt rölyef, üç boyutlu perspektif, quilling, zihin ve beden egzersizleri, salon dansları, halk oyunları, Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, satranç, örgü, akıl ve zeka oyunları, briç, İngilizce, Almanca, Fransızca ve cam altı boyama kursları, üyelerden yoğun ilgi gördü. Mavişehir’deki merkezde gerçekleşen kurslara katılan çınarlar, hem sosyal hayata katılıp kaliteli vakit geçirme fırsatı buldu hem de zihinsel ve fiziksel olarak daha aktif hale geldi. Kursların sezon finali ise renkli konser ve sergilerle gerçekleştirildi.

TİYATRO VE KİTAP KULÜPLERİ

Tiyatro Kulübü ve Kitap Kulübü de merkezin en çok rağbet gören çalışmaları arasında yer aldı. Kitap Kulübü, merkez üyelerinden moderatör Mürşit Gündüz Özsoy’un destekleriyle belirledikleri kitaplar üzerinden Çatı Bostanlı’da belli aralıklarla buluşmalar düzenledi. Ayrıca kulüp üyeleri, İzmir Kültür Sanat Fabrikası’nda bir şiir dinletisi de sundu. Tiyatro Kulübü ise merkezin üyesi olan Perinur Olgun’un anne ve babasının hikayelerini çalışarak Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nde bir gösteri sahneledi.

YAZ DÖNEMİNE ÖZEL KURSLAR

İleri yaşlı bireylere ikinci baharlarını yaşatan Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi, yaz döneminde kurslara devam etmek isteyen çınarlar için de bir program hazırladı. Talepler doğrultusunda merkezde bu yaz zihin ve beden egzersizleri, resim, el sanatları, akıl ve zeka oyunları, İngilizce, Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği ve diksiyon branşlarında kurslar gerçekleşecek. Ayrıca çınarlar yaz döneminde psikolojik danışmanlık ve kütüphane gibi çeşitli olanaklardan yararlanmaya da devam edebilecek. Tüm bu hizmetler hakkında bilgi alıp üye olmak isteyen 60 yaş ve üzeri Karşıyakalılar, 05468292813 numaralı telefondan merkeze ulaşabilecek.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Sakiler'den Bayındır’da Muhteşem Konser

“ÇINARLARIMIZDAN GÜÇ ALIYORUZ”

Karşıyaka’nın çınarlarına her zaman en güzel ve nitelikli hizmetleri sunmak için çalıştıklarını vurgulayan Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “İleri yaşlardaki büyüklerimiz bizim en değerli varlıklarımız. Bize güç veren, yolumuzu aydınlatan çınarlarımızın evlerinden çıkıp sosyal yaşama katılmalarını ve aktif bir yaşam sürmelerini çok önemsiyoruz. Belediyemizin en iyi hizmet veren tesislerinden biri olan Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi, bu anlamda büyüklerimize çok güzel imkanlar yaratıyor. Hem katılımları ile çabalarımızı anlamlı kılan çınarlarımıza, hem de onlara özveriyle hizmet veren çalışanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Büyüklerimizin daha sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yaşam sürmesi için elimizden gelen tüm gayreti göstermeye devam edeceğiz” dedi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.