Karşıyaka’da “Sokak Senin” buluşmaları devam ediyor

Karşıyaka’da “Sokak Senin” buluşmaları devam ediyor
  • 6 Temmuz 2023 10:33

Karşıyaka Belediyesi’nin Sağlıklı Kentler Birliği’nden ödül alan “Sokak Senin” adlı etkinlik serisi, bu yıl da kentliler ile buluşmaya başladı.

Yaz ayları boyunca farklı bir mahalleye taşınacak etkinliklerin ikincisi Fikri Altay Mahallesi’nde yoğun katılımla gerçekleşti.

Karşıyaka’da “Sokak Senin” buluşmaları devam ediyor

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “Sokak kültürünü doyasıya yaşadığımız, toplumsal iletişimi güçlendirdiğimiz etkinliklerde buluşmaya devam edeceğiz” dedi.

KEYİFLİ AKTİVİTELER

Karşıyaka Belediyesi, yaz aylarında yaşamı sokağa taşıyarak sosyal iletişimi güçlendirmek ve kent hayatına hareket katmak amacıyla 2021 yılına başlattığı “Sokak Senin” etkinliklerini bu yıl da sürdürüyor. Çocuk ve ailelere yönelik keyifli aktiviteleriyle büyük ilgi gören buluşmalara bu hafta Fikri Altay Mahallesi 6184/1 Sokak ev sahipliği yaptı. Etkinlik süresince trafiğe kapatılan sokakta bir araya gelen çocuklar oyunların ve renkli aktivitelerin tadını çıkardı, aileleri de komşularıyla birlikte eğlenceli saatler geçirme imkanı buldu.

HER ŞEY DÜŞÜNÜLDÜ

Program kapsamında unutulmaya yüz tutmuş geleneksel sokak oyunları yeniden canlandırılırken; ayrıca ritim atölyeleri, tiyatro gösterisi, yüz boyama, dans gösterileri, tohum dikimi, boyama atölyeleri, spor aktiviteleri, takı atölyeleri, köpük gösterisi yapıldı. Doğanın önemini anlatan çocuk tiyatro gösterisi büyük ilgi görürken, tüm etkinlikler her yaştan katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi. Yaz boyunca çarşamba günleri Karşıyaka’nın farklı noktalarında devam edecek olan “Sokak Senin” etkinliklerinin yer ve tarih bilgilerine, Karşıyaka Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından ulaşılabilecek.

SOSYAL İLETİŞİM GÜÇLENİYOR

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “Sokak Senin” projesini geleneksel hale getirdiklerini belirterek “Üç yıldır yaz aylarında devam ettirdiğimiz etkinliklerle çocukların ve yetişkinlerin bir arada keyifli vakitler geçirmesine olanak tanırken, mahalle sakinlerini hem komşuluk bağlarını güçlendirmeye hem de hareket etmeye yönlendirmiş oluyoruz. Yaz boyunca hep birlikte coşkuyla yaşamı sokağa taşıyacak, sosyal iletişimi daha da güçlendireceğiz. Edebiyatıyla, müziğiyle, dansıyla bir bütün olan sokak kültürünü doyasıya yaşadığımız etkinliklerimize tüm yurttaşlarımızı bekliyoruz” dedi.

ÖDÜLLÜ PROJE

Karşıyaka Belediyesi’nin yerel düzeyde sağlıklı toplum politikasını geliştirmek ve toplumsal iletişimi güçlendirerek aktif yaşam hedefine katkı sağlamak için yaşama geçirdiği “Sokak Senin” projesi, 2021 yılında Sağlıklı Kentler Birliği İyi Uygulamalar Yarışması’nda ‘Sağlıklı Şehir Planlanması’ kategorisinde birincilik kazanmıştı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Çeşme’de turizm sezonu öncesi altyapı atağı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.