Karşıyaka’da drone eğitimi tamamlandı

Karşıyaka’da drone eğitimi tamamlandı
  • 7 Temmuz 2021 10:14

 

Karşıyaka Belediyesi,  İzmir Eğitim Kooperatifi ve Maiden Flight Tech ile Karşıyaka Belediyesi Kooperatif Destekleme Merkezi tarafından organize edilen İHA-0 (İnsansız Hava Aracı-Drone) Ticari Pilot Eğitimi 28-29-30 Haziran tarihlerinde gerçekleştirildi.

SERTİFİKALARINI ALDILAR

Toplam 16 saat teorik eğitim ve yarım saatlik uçuş eğitiminin ardından sertifika almaya hak kazanan 25 öğrenci ehliyetlerine kavuştu. Eğitim, ilçedeki 12-18 yaş aralığında dezavantajlı bölgelerde yaşayan ve maddi imkanları kısıtlı gençlere ücretsiz olarak verildi. Eğitim sonrası gençler, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) onaylı IHA – 0 Ticari Pilot Sertifikası, IHA – 0 Ticari Pilot Ehliyeti, IHA Bakım Onarım Eğitim Sertifikası ve Radyo/Telsiz Haberleşme Sertifikası sahibi oldu.

YERELDE KALKINMA

Konu ile ilgili açıklama yapan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay şu ifadeleri kullandı: ‘’Genç işsizliğin önemli bir problem olduğu ülkemizde, ilçedeki genç nüfusun rekabet gücünü artıracak bu tür eğitimlere yerelde kalkınma faaliyetleri kapsamında ağırlık vereceğiz’’ dedi.Karşıyaka’da drone eğitimi tamamlandıKarşıyaka’da drone eğitimi tamamlandıKarşıyaka’da drone eğitimi tamamlandı

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Tugay Kültürpark’ta çocuklarla bir araya geldi
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.