Karabağlar’da “Güvenli annelik, güvenli doğum” semineri

Karabağlar’da “Güvenli annelik, güvenli doğum” semineri
  • 7 Mayıs 2016 08:00

Karabağlar ilçesinde Karabağlar Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve Karabağlar Toplum Sağlığı Merkezi tarafından birlikte düzenlenen “Güvenli annelik, güvenli doğum” eğitim programları başladı.  Esendere Semt Merkezi’nde başlayan eğitim,  Mayıs ayı boyunca belediyenin diğer semt merkezlerinde de sürecek.

Anneler Günü Haftası nedeniyle başlayan İlk eğitim seminerine İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Neşe Zeren Nohutçu, Karabağlar İl Halk Sağlığı ÇEKÜS(Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı) Şube Müdürü Dr. Serap Gönenç, ÇEKÜS şubeden Dr. Şebnem Arslan, Karabağlar Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Nihat Sadri Özsoy, Karabağlar Belediyesi Başkan Yardımcısı Aykut Kolatar, Sosyal Yardım İşleri Müdürü Pelin Erda ile ilçede yaşayan çok sayıda kadın katıldı.

Eğitimler sayesinde bebek ölümlerinde düşüş var

Karabağlar toplum sağlığı merkezi hekimi Doktor Fatma Ateşoğlu tarafından verilen ilk eğitimde kadınlara, “Gebelik nedir?”, ” Gebelik süreci nasıl geçer?”,  “Doğum nedir, normal doğum nedir, sezeryan doğum nedir ? ” gibi annelik ve doğum üzerine genel bir eğitim verildi. Eğitim programı hakkında bilgi veren ÇEKÜS Şube Müdürü Dr. Serap Gönenç ise ülkemizdeki doğumlarda anne ve bebek ölümleri konusunda ciddi düşüşler yaşandığına dikkat çekerek,   “Bundan sonra da bu düşmenin korunması için güvenli annelik uygulamaları öncelikli konularımız arasındadır. Güvenli annelik uygulamalarında gebeliğe hazırlık sağlıklı doğum sonrası döneme ilişkin anne adaylarının ve annelerin bilgili olması, aileleri tarafından desteklenmesi çok önemlidir. Biz hem sağlık personelinin bilgi düzeyini ve beceri düzeyini arttıracak şekilde hizmet içi eğitimler planlarken,  halka da bu konularda yapacağı işlerlele ilgili halk eğitimleri veriyoruz.” dedi.

Güvenli annelik uygulamalarının, gebeliklerin planlanması, doğum öncesi bakım hizmeti alma, doğumların sağlık kurumunda gerçekleşmesi, doğum sonrası anne ve bebeğin sağlık hizmeti alması şeklinde dört aşamadan oluştuğunu ifade eden Gönenç , “Mutlaka bu aşamaların eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesi gerekir.” diyerek sözlerini noktaladı.

Diğer semt merkezlerinde de seminerler olacak

İlki Esendere Semt Merkezi’nde başlayan eğitim seminerleri sırasıyla 09 Mayıs-Eskiizmir, 12 Mayıs-Limontepe, 17 Mayıs- Aşık Veysel, 20 Mayıs-Aydın Semt Merkezi, 24 Mayıs-Cennetçeşme ve 26 Mayıs- Özgür Semt Merkezi’nde devam edecek.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Bornova’nın simge yapısına onarım

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.