Karabağlar’da Cami Tartışması

Karabağlar’da Cami Tartışması
  • 1 Şubat 2016 19:40

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu başkanlığında gerçekleşen Karabağlar Belediye Meclisi Şubat ayı oturumuna, imar revize planlarında cami alanına yer verilmemesi tartışması damga vurdu.

“UZUNDERE YAKIN ZAMANDA TAMAMLANACAK”
Birçok tartışmaya neden olan yapımı ve tamamlanması geciken Uzundere Rekreasyon alanı hakkında açıklama yapan Başkan Selvitopu, “Rekreasyon alanında haberler çıkıyor. Belediyemizin kendi ekipleri çalışmalarını süratle gerçekleştiriyor. Önümüzdeki yaza doğru rekreasyon alanının çevresi ve Nasrettin Hoca heykelinin içi dahil tamamlanmış olacaktır. Bina içi müze çalışmalarımız gerçekleşecek. Orada çocuklara yönelik bir müzenin oluşması konusunda Ankara’da görüşmelerimiz olacak. Orada yağmurlu havalarda tahribatlar oluşuyordu. Geçen yaptığımız çalışmalarda oradaki tahribatı önledik. Yakın bir zamanda proje tamamlanacak” dedi.

Karabağlar Belediyesi’nin imar revizyon planlama etaplarında 1. Etap 3. Alt Bölge Planının 1/1000 ölçekli imar planının sunumu gerçekleştirildi. Vatan ve Ali Fuat Cebesoy mahallelerini kapsayan plan, toplam bin 490 metrekarelik alanda gerçekleşecek.

“YETMEZ AMA EVET DİYEBİLİRDİK AMA…
AK Partili Meclis Üyesi Bünyamin Demir’in, revizyon planlarında Karabağlar İlçe Müftülüğü’nün mevcut cami alanının yeniden düzenlenip, alan artışını talep etmesine karşın metrekare artışının meclisten onay almamasına yönelik eleştirileri tartışmanın fitilini ateşledi. Demir, mevcut imar planlarının cami yapımına uygun olmadığını söyleyerek, “Plana yetmez ama evet diyebilirdik. Ama bu planda cami alanı olarak görmek istediğimiz bir alan söz konusuydu. Biz geçen ay bu kaygıları aktarmıştık, gerçekçi olmayan nedenlerle reddedildiğini görüyoruz” şeklinde konuştu.

“İYİ NİYETLE YAPILDI”
Müftülük talebini mecliste okuyan Başkan Selvitopu, Müftülük ile tüm taleplerde uzlaşıldığını, imar planlarındaki görüş ayrılığı ile ilgili Karabağlar Kaymakamlığı’nda Karabağlar Müftülüğü ile görüşme gerçekleştiğinin söyleyerek, “Biz bu alanla ilgili taleplerimizi Kaymakamlıkta görüştük. Müftümüz, cami isteyen dernekler, hatta Bünyamin Bey de vardı. Orada müftülüğe taleplerini sorduk. Anlaşma sağladık. Bütün bunlar iyi niyetle yapılırken bugün bu konuşların farklı ortamlara çekilmesi doğru değil” dedi.

YASAL İŞLEME BAŞVURULDU
Öte yandan Başkan Selvitopu, cami yapımına karşı oldukları algısı oluşturulmaya çalışıldığını ve bu ifadelerle ilgili yasal işleme başvurulduğunu belirterek, “Camiye taraf olmak ve karşı olmak olarak bu konu kamuoyuna sunulmaktadır. Böyle bir şeyin söz konusu olmadığı ortadadır. Camime dokunma diye kampanya başlatmışlar. Bunlar çok komik. Dini suiistimal edilen konular. Bu dini alet etmenin bir yoludur. Bu bir suçtur. Biz bu konularla ilgili suç duyurusunda bulunduk. Biz dini inançlarla asla tartışma yapmayız. Kim hangi inançta olursa olsun biz onlara saygı duyacağız” ifadelerini kullandı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  “İğne Deliğinden Bornova” sergisi büyük ilgi gördü

MEGAFONLU PROTESTO
Toplantıda, AK Partili meclis üyesi İmet Tunç’tan Başkan Selvitopu’na karşı bir protesto geldi. Geçtiğimiz mecis oturumunda Başkan Selvitopu’nun, AK Partili meclis üyelerinin mikrofonlarını kapattırmasını protesto eden Tunç, “Bizi megafonla meclise gelmek zorunda bırakmayın. Mikrofonla konuşmamızı engellemeyin. Demokrasinin işlemesini engellemeyin” diyerek yanında getirdiği megafonla Selvitopu’nu protesto etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.