KAM timinde ilk grup eğitimi tamamladı

KAM timinde ilk grup eğitimi tamamladı
  • 8 Ağustos 2023 10:32

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un öncülüğünde kurulan Konak Arama Kurtarma Merkezi’nin (KAM) 27 kişiden oluşan ilk grubu, acil yardım ve arama kurtarma eğitimlerini başarıyla tamamladı.

 Konak Belediyesi Sivil Savunma Uzmanlığı Birimi bünyesinde kurulan Konak Arama Kurtarma Merkezi’nin (KAM) 46 kişilik ekibi, ulusal çapta profesyonel arama kurtarma ekiplerinden biri olma yolunda adım adım ilerliyor. Timin 27 kişiden oluşan ilk grubu, acil yardım ve arama kurtarma eğitimlerini başarıyla tamamladı. İkinci grup da eğitim sürecini tamamladığında KAM timi, kendilerini ulusal kurtarma ekiplerinden biri haline getirecek İçişleri Bakanlığı akreditasyon sertifikasını almak için sınava girecek.

Hem teorik hem uygulamalı

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un öncülüğünde kurulan KAM timinin ilk ekibine eğitimler AFAD ve AKUT’un yerleşkelerinde verildi. Ekip haritada koordinat bulma, GPS eğitimi, hafif arama kurtarma, temel kampçılık ve telsiz eğitimleri aldı. Eğitimler, İzmir İl Afet ve Acil Durum Arama Kurtarma Birlik Müdürü Atilla Altunulak, AKUT İzmir Ekip Lideri Ramazan Ergut, Konak Belediyesi Sivil Savunma Uzmanı Şebnem Elçi ve TRAC Genel Başkan Yardımcısı Ali Rıza Özsaran’ın yanı sıra AFAD eğitmenleri tarafından, teorik ve uygulamalı olarak verildi.

Bakanlık sınavına girecekler

Eğitimlerde afetin meydana geldiği koordinatlara nasıl ulaşacağını, afet alanında nasıl davranılacağını, nasıl kurtarma yapılacağını, ilk yardımın nasıl uygulanacağını, personel araç ve alan güvenliğinin nasıl sağlanacağını, telsizle haberleşmeyi öğrenen ekip, enkaza girme ve enkaz kaldırma eğitimleri de aldı. İkinci grubun da eğitimleri tamamlamasının ardından 46 kişilik KAM timi, İçişleri Bakanlığı’nın akreditasyon sertifikası için sınava girecek. Tim, akreditasyonunu aldıktan sonra doğal afetlerde arama kurtarma ve ilk yardım çalışmalarına profesyonel ekiplerden biri olarak katılabilecek.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Kınay çocuklara resim yarışması ödüllerini verdi: Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin
ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.