İzmir’den ‘yeni hayata kaçış’ rekoru: 5 saatte 1734 kişi!

İzmir’den ‘yeni hayata kaçış’ rekoru: 5 saatte 1734 kişi!
  • 19 Mart 2016 10:15

Sahil Güvenlik Komutanlığı ve jandarma Genel Komutanlığı ekipleri tarafından Dikili Körfezi’nde 8 ayrı mevkide bu sabah 04.00’da başlatılan operasyonlarda rekor sayıda göçmen ile organizatör yakalandı.

Operasyonlara, Sahil Güvenlik Hava Komutanlığı’na ait bir uçak ile bölgede görev yapan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na ait bir karakol gemisi de destek verdi. 5 saat süren operasyonlar sonucunda bin 734 göçmen ve 16 göçmen kaçakçısı yakalandı. Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan operasyonla ilgili yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi: “18 Mart 2016 tarihinde saat 04.00-09.00 arasında Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı birimleri tarafından İzmir İli Dikili Körfezi’nin 8 ayrı mevkiinde karadan ve denizden ortak operasyon düzenlenmiştir. Sahil Güvenlik Hava Komutanlığına ait bir uçak ile bölgede görev icra eden Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait bir karakol gemisi tarafından operasyona destek sağlanmıştır. Operasyon kapsamında, Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurları tarafından 874 düzensiz göçmen ve göçmen kaçakçısı olduğu değerlendirilen Ukrayna uyruklu 2 kişi ile Jandarma Genel Komutanlığı unsurları tarafından 860 göçmen (184’ü çocuk) ve göçmen kaçakçısı olduğu değerlendirilen 14 kişi yakalanmıştır. Operasyon neticesinde toplam 1734 düzensiz göçmen ve 16 göçmen kaçakçısı yakalanmıştır. Göçmenlerin uyruklarının belirlenmesine ilişkin çalışmalar devam etmektedir. “

Bu haber ilgini çekebilir ->  Sporda Bayraklı farkı!
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.